God NM-åpning i rallycross for Herbjørn Haug

H_Haug_15_grenl
Sist helg ble årets første NM-runde i rallycross arrangert på Grenland Motorsportsenter. Herbjørn Haug fikk en god åpning på rallycrossesongen og ligger på tredjeplass i NM-sammendraget etter den første av fem runder.

 

Haug åpnet med god kjøring og kjørte inn til heatseier i lørdagens første omgang. Det var en følelsesladd Haug som fulgte de neste heatene over målstreken fra publikumsplass, og det var ikke fritt for at tårene trillet når han fortsatt hadde bestetiden etter at siste bil hadde passert målstreken. – Dette føles bare helt fantastisk. Jeg hadde en tøff høst, men har takket være god støtte fra familie, venner i og utenfor motorsportmiljøet og trofaste sponsorer kommet tilbake igjen. Da smaker det ekstra godt når vinterens arbeid bærer frukter, kommenterer en glad Haug etter første omgang.

 

Haug fulgte opp videre med femtetid i andreomgang, ny bestetid i tredjeomgang og en andretid i fjerde innledende omgang. Med to bestetider og en andretid som tellende resultater ledet han etter de innledende omgangene og var kvalifisert til poleposition i a-finalen på søndag.

 

Når Haug skulle kjøre frem til start i finalen oppdaget han at han hadde en eksoslekkasje, noe som gir dårligere effekt. I finalen dro han likevel starten og kunne legge seg i tet inn i første sving. Han beholdt ledelsen i en og en halv runde til han gikk i alternativsporet på andre runden. Han kom da ut igjen som nummer fire, dessverre ble det da litt for mye kjemping og når bilen heler ikke fungerte 100 %, klarte han da ikke å ta tilbake ledelsen og endte til slutt på fjerdeplass i løpet.

 

Poenggivningen i rallycross, hvor man også tar med seg NM-poeng ut fra plassering i innledende omganger gjør imidlertid at Haug etter helgas NM runde ligger på tredjeplass i NM, bare fire poeng bak ledende Stian Haugan.

 

– Vi valgte litt feil taktikk i finalen og når bilen heller ikke gikk helt som den skulle blir det vanskelig å kjempe helt i toppen i klasse tre hvor det er mange jevne og gode biler og sjåfører, men vi har farten inne og ser at bilen fungerer godt på banen, så nå gleder vi oss til neste løp på Lånke i Hell, 6.-7. juni, avslutter Haug.