God norsk markering i Finland

Tre nordmenn blant de fem beste i WRC2 og en helt utrolig WRC-debut for Oliver Solberg. Det er fasit etter helgens Arctic Rally i Finland.

Andreas Mikkelsen/Ola Fløene fikk som ventet hard konkurranse av hjemmehåpet Esapekka Lappi/Janne Ferm i WRC2. Den finske duoen i VW Polo R5 tok føringen fra start og holdt seg i tet i WRC2 hele tiden gjennom de ti fartsetappene. Det var aldri noen stor margin til den norske Skoda-duoen, og til slutt var det 47,7 sekunder som skilte. På totallisten endte Lappi på 10. plass og Mikkelsen på 11.plass.

Eyvind Brynildsen/Veronica Engan kom svært bra ut av sitt innhopp på kort varsel i Skoda Toksport. Eyvind var med på å sikre dette teamet VM-tittelen for team i WRC2 i fjor, og i Finland endte Eyvind og Veronica på en hederlig 4. plass i Skoda Fabia R5. De var 1min og 14 sek bak russeren Nikolay Gryazin i Polo. Gryazin åpnet på andreplass i WRC2, men fra og med SS3 sørget Andreas Mikkelsen for å holde russeren bak seg.

Ole Christian Veiby / Jonas Andersson Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ole Christian Veiby med kartleser Jonas Andersson kjørte inn til 5. plass i sin Hyundai i20 R5. De var 9.3 sekunder bak Brynildsen/Engan etter en sterk sluttspurt. Veiby ble preget av en del trøbbel i begynnelsen av løpet.

Oliver Solberg / Sebastian Marshall
Photographer: Jordi Rierola
Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Det var stor spenning til Oliver Solbergs WRC-debut i Hyundai. Oliver viste fra første meter at han mestret denne utfordringen. Etter en grei åpning med 10. beste tid på SS1, slo han til med 4. beste tid på den samme etappen da den ble kjørt for andre gang i mørket på lørdag.
På det beste lå Oliver og hans reserve-kartleser Seb Marshall på 6. plass sammenlagt i løpet. Denne plassen mistet de på siste etappe da det ble en liten snurring. Dermed ble det 7. plass i WRC-debuten, kun 1,2 sekunder bak japanske Takamoto Katsuta i Toyota.

Det var ôtt Tänak som vant Arctic Rally Finland for Hyundai. Han var kun 17.5 sekunder foran hjemmehåpet Kalle Rovanperä i Toyota. Tredjeplassen tok Thierry Neuville i Hyundai.