God norsk start på Lånkebanen

mats_lysen.jpgDe norske førerne dominerte innledningen på helgens EM-runde i rallycross på hjemmebane. Mats Lysen (19) var raskest av alle i «Keiserklassen» SuperCars med sin Renault Clio i første innledende omgangen.

Unge, lovende Mats Lysen har hatt en fantastisk innledning på helgens EM-runde på Lånkebanen i Hell i Stjørdal. Han var raskest under kvalifiseringen og han vant første innledende omgang.

-Det får ikke blitt bedre. Med denne flotte banen, mange tilskuere og godt vær i tillegg så var dette bare fantastisk sier den beskjedne 19-åringen fra Kongsvinger. Men han er en ulv i fåreklær, for når Lysen får på seg hjelm og hansker gir han ikke ved dørene på banen. Han kjørte inn til andreplass i forrige EM-runde i Frankrike, og nå kan første seieren komme i den største klassen for Europamesteren fra Super1600 i 2009.

-Det er klart jeg kjører for å vinne, og en seier på hjemmebane hadde smakt fantastisk godt, sier KNA Solør Motorsport-føreren.

Men det var ikke bare Lysen som hadde suksess av de norske. Henning Solberg, i en innleid Citroën C4, kjørte inn til tredjeplass bak svenske Andreas Eriksson.

-Det var skikkelig morsomt, selv om det var mye dramatikk i heatet, sa en strålende Solberg i depotet.

Regjerende Europamester Sverre Isachsen sluttet på 4. plass, mens årets EM-leder Frode Holte var nede på 13. plass i første omgang.

I klassen TouringCars var det fullstendig norsk dominans i solskinnet i Stjørdal. EM-leder Lars Øivind Enerberg vant første omgang i sin Ford Fiesta. Han ble fulgt av hjemmefavoritt og trønder Ole Håbjørg i BMW. På en 3. plass fulgte Vegard Åslund i Ford Fiesta.

I klassen Super1600 ble det finsk seier til Jussi-Petteri Lappihalme i Renault Clio. EM-leder Andreas Bakkerud fra Bergen kjørte inn til 2. plass.

Supernasjonal og Junior er i ferd med å gjøre unna sin andre og tredje innledende omgang på Lånkebanen. I går vant Terje Morstad første omgfang i supernasjonal og han fulgte opp med ny seier i andre omgang i dag. Tommy Solberg vant de to første omgangene i junior.

Det var en fantastisk ettermiddag i solskinnet på Lånkebanen for de rundt 3 500 tilskuerne. Med oppløftende værmelding for morgendagen vil det bli langt flere som kommer til å følge de intense heatene når det virkelig drar seg til i EM-festen Hell 

Resultater finnes her