God racinghelg for Veiby

STCC, Renault Clio Cup JTCC
Ole Christian Veiby kjørte inn til en sterk fjerdeplass og hadde tredje beste rundetid i det andre løpet under helgens Porsche Carrera Cup på flystripa i Østersund.

 

– I det andre racet fant jeg virkelig flyten, og det var skikkelig moro å kjøre. Jeg hadde et bra tempo gjennom hele løpet. Tredje beste rundetid bekrefter dette, sier 17-åringen fra Kongsvinger.

Fjerdeplassen ble et stort plaster på såret etter at han hadde opplevd stang ut tidligere på dagen. Under kvalifiseringen låste fremdekkene seg, noe som resulterte i at de ble ubrukelige i selve løpet. Dermed måtte han merke inn nye dekk. I og med at det i utgangspunktet kun er lov til to sett dekk, måtte han starte sist i det første racet – selv om han hadde kjørt inn til sjuendetid i kvalifiseringen.

Unggutten kjørte seg fremover i feltet og opp på sjetteplass da to runder gjenstå. Da var han uheldig og punkterte. Han måtte slippe forbi seg to biler på de to siste rundene, og endte da på åttendeplass.

Med sjette beste rundetid i racet, hadde han sjette startspor i det påfølgende løpet.

– Det ble et veldig morsomt løp. Jeg kjørte forbi to biler og hang bra med. Jeg kjørte inn til fjerdeplass, og det er jeg veldig fornøyd med, forteller Ole, som en gang tidligere i år har vært på seierspallen.

Det er i utgangspunktet rally han satser på, men kjører denne sesongen også Porsche Carrera Cup for i hovedsak å få asfalterfaring. Til helgen kjører han sitt første asfaltrally når han tar turen til Trøndelag for å delta i Rally Soknedal.

– Det blir en ny erfaring, og jeg gleder meg. Jeg har aldri kjørt rally på asfalt før, og håper vi kan få til en test i løpet av uka slik at jeg får en liten følelse på hvordan bilen oppfører seg, sier han.  (Foto: Tony Welam)