God sesongavslutning av Veiby

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Wales GB (GB) - WRC 27/10/2016 to 30/10/2016 - PHOTO : @World

Ole Christian Veiby reiste til Wales Rally GB for å gjøre en god figur i sitt siste løp for sesongen. – Det synes jeg vi fikk til, og jeg er fornøyd med sesongavslutningen, sier han.

 

20-åringen fra Kongsvinger fikk muligheten til å kjøre en Skoda Fabia R5 i WRC2-klassen i VM-rundene i Spania og Wales. Dette er et steg opp fra JWRC, klassen i junior-VM, som han har kjørt største delen av sesongen. Og unggutten har fått vist frem sitt rallytalent på en fin måte i sesongavslutningen.

– De to siste løpene i år har gitt mersmak. Jeg synes vi har gjort det bra, så nå håper jeg vi klarer å få til et opplegg med full sesong med samme type bil neste år, sier han.

Nivået i WRC2-klassen er meget høyt, og Kongsvinger-gutten og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen visste derfor at det ville bli i tøffeste laget å blande seg inn i tetkampen. Målet var å velge ut enkelte etapper for å vise frem sitt talent, og dette var en taktikk de traff bra med.

– Men løpet begynte utrolig kjedelig. To punkteringer på den første etappen var ikke det vi hadde tenkt oss. Bilen foran oss hadde dradd opp en stein, som ble liggende midt i veien etter rundt fem kilometer. Vi traff steinen med begge høyrehjulene, og punkterte på høyre bakhjul. Vi stoppet for å skifte dekk. Bare fem kilometer senere punkterte vi på høyre fremhjul. Jeg mistenker at det skyldtes en snikpunktering fra da vi traff steinen, forklarer Ole, som ble reddet av at de hadde to reservehjul i bilen.

Han innrømmer at det var vanskelig å finne flyten i tåken fredag, men etter hvert løsnet det og tidene ble bedre og bedre.

– De som slåss om mesterskapet, gasset fælt. Det var ikke lett å henge med på det samme tempoet, men jeg fikk til noen gode tider og etapper. Det er jeg fornøyd med, understreker han.

I helgen var det tredje gang han deltok i Wales Rally GB, og han begynner å kjenne løpet godt. Forholdene i år var litt annerledes enn tidligere. Vanligvis er løpet den reneste gjørmebrytingen for bilene, mens denne gangen var det noe tørrere. Derfor er det et paradoks at veiene mange steder likevel var glattere.

– Dette var helt klart et artig løp. Men forholdene var veldig krevende. Det var lett å bli lurt av at det ikke var så gjørmete. For til tider var det veldig glatt. Veiene var nesten som om de var polerte enkelte steder, og det var vanskelig å forutse hvor godt feste vi egentlig hadde, sier han.

I og med at han droppet det siste løpet i junior-VM til fordel for WRC2, tok han også valget om at han ikke ville kunne forsvare sølvmedaljen fra i fjor. Han hadde likevel et lite håp om at sesongen kunne ende med medalje, men måtte til slutt innse at han ble nummer fire i mesterskapet.

– Selv om sjansene var store for å ta en medalje hvis jeg stilte i JWRC-klassen, kunne jeg ikke si nei til muligheten jeg fikk til å kjøre en R5-bil i WRC2-klassen, forklarer han.

 

Topp 10 i WRC2-klassen, Wales Rally GB:

 1. E. Lappi, Finland 3:24:00.3
 2. P. Tidemand, Sverige +29.1
 3. T. Suninen, Finland  +30.2
 4. J. Kopecky, Tsjekkia +2:18.8
 5. M. Aasen, Norge 4:25.3
 6. O. Veiby, Norge +8:22.8
 7. N. Fuchs, Østerrike +10:53.2
 8. F. Turán, Ungarn +16:56.2
 9. D. Bogie, Storbritannia +17:32.1
 10. K. Suwaidi, Qatar +18:31.1