God start for Frank Tore Larsen

F_T_Larsen_14 Aur Hol
Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal har kommet godt i gang i den 5.NM-runde i rally som kjøres på Bjørkelangen i helga. Etter fredagens etapper ligger de godt an til å ta sin femte seier på rad med sin Ford Fiesta R5 i klassen for firehjulsdrevne trimmede biler.

 

Totalraskest er likevel svenske Pontus Tidemand, men han kjører en Ford Fiesta WRC utenfor konkurransen om NM-poeng. Tidemand, som til vanlig kjører VM, bruker løpet som trening. Han ligger 19 sekunder foran Larsen på totallista.

 

I klassen for de utrimmede firehjulsdrevne bilene leder Anders Grøndal NM før helgas løp. Sammen med kartleser Roger Eilertsen har tatt en solid ledelse i klassen. Subaru-teamet fra NAF M.Sp. Asker&Bærum ligger halvminuttet foran Geir Helge Frøslid og kartleser Tom Andre Haldammen som kjører for henholdsvis NMK Fluberg og NAF M.Sp. Asker&Bærum, også de kjører en Subaru Impreza STi.

 

Hyggelig er det å se Marius Aasen og Marlene Engan tilbake i løypa. Etter det så mye omtalte rundkastet under årets første NM-runde i Modum&Sigdal tidligere i år, har de hatt mye træl. Men i dag kjører de meget godt med sin Ford Fiesta R2 og leder klassen for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm. Snaue to sekunder bak jager NM-leder Steve Røkland og Veronica Engan i en Peugeot 208 R2.

 

Søren Snartemo fra NMK Konsmo leder NM i nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler, men etter tre gjennomførte etapper på Bjørkelangen er det Jan Egil Halland og Anders Nygård fra NMK Nore og Uvdal i BMW M3 som leder foran vinneren i Rally Sørland, Vidar Nordbø fra KAK. Han har klubbkamerat Geir Stensland i kartleserstolen i sin Volvo 240. Halland har vært uheldig i år, og er nok lysten på å viser muskler i Aurskog-Høland Rally.

 

I NM-klassen for nasjonale firehjulsdrevne biler, leder Marius Dahl fra NMK Modum&Sigdal og kartleser Jim Roger Haugom fra KNA Kongsvinger. De kjører en Mitsubishi Evo VI. Nummer to så langt i løpet er Tony Caspersen og Dag Nordstrand fra NMK Aurskog-Høland i en Subaru Impreza STi.

 

Følgende sendetidspunkt i NRK:

Fredag kl.20:45, NRK 2

Lørdag kl.18:15, NRK 1

 

Tidsplan, lørdag 21. juni

Service B – Eidsverket, Første bil inn kl. 10.00. (service 20 min)

 

SS4: Løken 1 – Lengde 5,55 km – Første bil kl. 10.44
SS5: Hemnes – Lengde 7,28 km –Første bil kl. 11.03
SS6: Fjeldsdalen Øst – Lengde 3,31 km Første bil kl. 11.33

 

Service C – Eidsverket, Første bil inn regulering kl. 12.00. (service 25 min)

SS7: Løken 2 – Lengde 5,55 km – Første bil kl. 13.04

 

SS8: Fjeldsdalen Øst – Lengde 3,31 km Første bil kl. 13.24
SS9: Kjelle – Lengde 1,01 km – Første bil kl. 13.54
SS10: Kjølen Nord – Lengde 16,51 km – Første bil kl. 14.25

Løpets målgang Eidsverket kl. 15.47

 

Tidsskjema, startliste, beskrivelse av fartsetapper og live resultater under løpet:
www.ahrally.no/