God start i ny bil for Veiby

O_C_Veiby_14_juni_Polo
Ole Christian Veiby var spent før debuten i nybilen under SM-runden i rallycross i Strängnäs. Med fjerdeplass i sin VW Polo Supercar kan han senke skuldrene før han kjører sin første VM-runde neste helg.

 

– Bilen går bra, og jeg har en god følelse og trives i den. Vi viste også at vi holder bra fart, så nå retter jeg blikket fremover, sier 18-åringen fra Kongsvinger.

Den norske Volkswagen Dealer Team KMS-føreren kjørte meget bra i de innledende heatene. Med to tredjetider og en femtetid, tok han seg greit til semifinalen. Dessverre ble det en dårlig start i semifinaleheatet.

– Det var helt og holdent min feil, forklarer han.

Men han kjørte tålmodig og smart, og passerte målstreken som tredje bil – og dermed var han klar for finalen.

Der opplevde han nok en gang en dårlig start, men denne gangen var det ikke hans feil.

– Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde. Det virket som om motoren mistet kraften et lite sekund i starten, sier Ole.

Dermed skjønte han at også finalen ville bli en kamp for å klatre i feltet. Og han klarte å holde hodet kaldt og kjørte nok en gang bra etter at starten hadde ødelagt mye. Han jaget etter hvert en pallplass, men det ble for tøft å kapre tredjeplassen selv om han gjennom store deler av finalen lå på bakfangeren til Linus Westman, som ble nummer tre. Fjerdeplass er likevel en god plassering å ta med seg i debuten i den nye rallycrossbilen. I sammendraget ligger unggutten på femteplass.

– Jeg vet at denne bilen har et stort potensial, og jeg vet at dette kommer til å bli meget bra, sier Ole.

Han gledet seg stort over at teamkamerat Johan Kristoffersson to sin andre strake seier.

– Det er utrolig moro. Johan var i en egen klasse i finalen, og det er også en bekreftelse på at bilen er en vinnerbil – selv om vi fortsatt ikke har fått utnyttet den helt, sier han.

Neste helg er det folkefest og VM-runde i Høljes like over svenskegrensen ved Flisa. Dit vil også mange tusen nordmenn ta turen, og løpet blir Oles debut i VM-sammenheng.

– Det kommer selvsagt til å bli stort. Konkurransen er knalltøff, derfor var det godt å få unnagjort et løp i den nye bilen – og samtidig få bekreftet at det er en bil jeg trives i. Jeg håper mange tar turen for å støtte oss, sier Ole, som for første gang i karrieren skal måle krefter med Petter Solberg og resten av verdenseliten i rallycross.

 

Resultat

Rallycross-SM, RallyX, i Strängnäs 26. juni.

Supercar

1) Johan Kristoffersson, MK Team Westom, VW Polo

2) Sebastian Eriksson, Hagfors MK, Ford Fiesta

3) Linus Westman, Pietås MS, Skoda Fabia

4) Ole Christian Veiby, Norge, VW Polo

5) Daniel Holten, Norge, Ford Fiesta

6) Robin Larsson, Skene MS, Audi A1