God start på Bakkeløps NM

Første og andre NM-runde i Bakkeløp gikk av stabelen i Hunderfossen med NMK Sør-Gudbrandsdal som arrangør. Bra deltagelse, bra gjennomførelse og bra vær gjorde at det ble en helg med god stemning.

Anders Grøndal (Asker og Bærum Motorsport) gjorde rent bord i klasse 5, klassen for 4-hjulsdrevne biler (rally og rallycross). Han vant begge dager og leder dermed NM etter to løp, foran Stian Brøderud fra KNA Kongsvinger og David Nordgård fra NMK Grenland.

Klassen med størst konkurranse er klassen for 2-hjulsdrevne rallybiler. Her vant Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland begge løpene. Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo kjørte inn til en andre og en tredjeplass, og ligger på andre plass sammenlagt foran Heine Rudi fra NMK Nore og Uvdal.

I klassen for rallycrossbiler over 2400 ccm kjempet Emil Sivesind (NMK Krabyskogen) og Robin Slåttekjær (NMK Grenland) jevnt hele helgen. Sivesind leder NM, to poeng foran Slåttekjær, og Henrik Paulsen som hadde et comeback ligger som nummer tre.

Kenneth Hansen fra KNA Varna var totalraskest begge dager i klassen for rallycrossbiler inntil 2400 ccm, foran Joakim Vestli fra KNA Oppland. Hansen fulgte dermed opp seieren fra NM Rallycross på Momarken og er i seiershumør. Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) og Petter Leirhol (NMK Valdres) byttet på de neste plassene i de to løpene og ligger dermed likt i NM-sammendraget.

Alexander Hauglid (NMK Valdres), Bjørn Olav Jøranli (NMK Fluberg) og Stian Søsæther (NMK Egersund) fordelte seg i nevnte rekkefølge begge dager og dermed også i NM-sammendraget i klassen for biler inntil 2000 ccm.

Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport fikk problemer med motor på første NM-runde i rallycross. Det var imidlertid reparert til disse løpene og Isaksætre var best i klassen for biler inntil 1600 ccm hele helgen. Marius Solberg Hansen (Asker og Bærum Motorsport) og Svein G. Nielsen (KAK) plasserte seg på de neste plassene.