God start på sesongen

O_C_Veiby_Sigd_13
Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen er fornøyd med gjennomføringen av Sigdalsrally.
– Vi hadde fin progresjon gjennom løpet, og lærte mye i løpet av helga, sier han.

 

Kongsvinger-gutten så på Sigdalsrally som sin virkelige rallydebut, og hadde ikke satt seg noe annet mål enn å fullføre løpet og ha en fin stigning gjennom dagen. Til slutt kjørte de inn til en respektabel 19. plass totalt i sin Ford Fiesta ST. I alt var det 58 biler til start.

Men starten på dagen kunne vært bedre. Lettmolia, som beskrives som en av Norges mest utfordrende farstetapper, var SS1 og den ble kjørt uten intercom.

– Jeg ble litt stressa da jeg skjønte at intercomen ikke fungerte. Men det gikk det også, og vi fikk da en respektabel tid på etappen likevel, sier Ole, og legger til med glimt i øyet at kartleser Skjærmoen virkelig fikk testet stemmen sin.

– Han måtte skrike det han var kar om, og var rimelig hes da vi kom i mål, sier 16-åringen, som var eneste bil i ungdomsklassen. Dermed startet de sist i feltet.

Før SS2 fikk de ordnet problemet med intercomen. Men både på SS2 og SS3 tok de igjen en Volvo, og Ole anslår at de tapte 20-25 sekunder på det.

– Det var litt irriterende, men det må vi takle. Det gikk bedre og bedre utover i løpet, forteller han.

Før de to avsluttende fartsetappene hadde unggutten fått noen arbeidsoppgaver han skulle jobbe litt ekstra med. Det handlet om å kjøre på høyere turtall, ikke kjøre for smalt og stole mer på notene.

– Å ikke kjøre så smalt var det vanskeligste. Og det er mange rare spor når vi kommer som siste bil. Utenfor sporene er det veldig glatt, forteller Ole.

Alt i alt var det et godt gjennomført løp. På den siste etappene glemte de å låse bakluka, uten at bråket det medførte ødela noe av konsentrasjonen.

– Dette var en fin gjennomkjøring før kommende helgs Rally Hadeland, understreker han.