God stemning på Rallycross på Gardermoen

Fullt i depot og mye publikum forteller oss at vi er tilbake til god stemning på rallycross-løp igjen. Liv og røre, gamle og unge, i tillegg til masse action på banen er oppskriften på en bra helg for mange. Det var 2. NM og NC runde som ble arrangert på Gardermoen Motorpark.

NM klasse 1, biler inntil 1600 ccm bød på masse dramatikk denne helgen. Enkelte favoritter nådde ikke helt opp, var uheldig osv., mens andre slet med tekniske problemer. Problemer hadde ikke unggutten Mats Marthinsen fra NMK Grenland som vant sitt første rallycrossløp etter en rå start i finalen. Marthinsen ledet NM etter første NM-runde og beviste at han har seriøse tanker om å være med i toppen. Carl Erik Berg fra NMK Konsmo var en annen unggutt som var veldig fornøyd etter helgen. Berg kjørte seg opp fra B-finalen og ble nummer 2 i A-finalen. På tredjeplass kom Anders Hansen fra KNA Indre Ytre Østfold.

Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal tok det man internasjonalt kaller en «clean sweep» denne helgen i klassen for biler inntil 2000 ccm. I sin Maxda RX7 vant han alle omganger og finalen. Han vant foran Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger og Stian Søsæther fra NMK Egersund.

Joakim Vestli fra KNA Oppland var også ganske suveren i helgen. I klassen for biler inntil 2400 ccm var han desidert best etter innledende omganger og vant også A-finalen foran Petter Leirhol fra NMK Valdres. Gustav Holter-Hovind fra NMK Aurskog-Høland kjørte seg opp fra B-finale og ble nummer 3.

Det kan ligge an til å bli en jevn kamp om gullet i klasse 4. Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland vant første NM-runde og var best etter innledende omganger denne helgen også foran Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen. Disse to gutta kjører så jevnt at det ikke er gitt hvem som kommer først over mål. Eksempelvis skilte det et tusendel mellom de i fjerde omgang. Jacobsen ledet lenge finalen, men når han gikk i alternativsporet i siste runde hadde Sivesind kjørte akkurat fort nok til å komme foran, og dermed kunne han kjøre først over målstreken med Jacobsen neste klistra på bakfangeren. Simen Engsvik har også vist at han har tempoet inne og var nummer tre etter innledende omgang, men denne gangen var det ringreven Knut Ove Børseth fra NMK Melhus som knep tredjeplassen.  Børseth måtte også kjøre seg opp fra B-finale.

15 år gamle Johannes Rafoss fra NMK Grenland debuterer i Rallycross Jr denne sesongen og på Gardermoen fikk han virkelig opp farten. Han satte bestetid i en omgang og ble nummer to i A-finalen. Men det var Torjus Svenneby fra NMK Trøgstad som totalt sett var best denne helgen og tok meg seg maksimalt av poeng siden han var best etter innledende, vant fjerde omgang og A-finalen. Henrik Gjervan fra NMK Hell Motorport kjørte fornøyd inn til 3. plass.

I Rallycross Historisk ble det svensk seier på løpet ved Mattias Härnered foran Marius Sannerhaugen fra arrangørklubben NMK Gardermoen. Härnered får ikke ta poeng i Norgescupen og dermed er det Sannerhaugen som fikk full klaff denne helgen og overta ledelsen i Norgescupen. Bjørn Egil Dalen fra NMK Fluberg ble nummer 3.

I Shortcar-klassene var det bare 5 biler til start, 2 i Extreme og 3 i bandit. Her var det Stian Frydenlund fra NMK Drammen som vant (Extreme) foran Marcus Myrseth (Bandit) fra NMK Aurskog-Høland.

For alle resultater se her

Poengstilling i NM

Neste NM og NC runde arrangeres av KNA Solør Motorsport. Link til tilleggsregler og påmelding