God test av Pål Varhaug

varhaug_test_11.jpgPål Varhaug har de siste ukene gjennomført to gode tester på Silverstone og i Barcelona, og er nå klar for sesongpremieren i GP2 den 6. mai.

-Jeg er veldig fornøyd med testene. På lange stint har jeg vært høyt oppe, og selv når vi har simulert kvalifisering så har jeg vært blant de femten beste, og blant de aller raskeste nykommerne, forteller Pål Varhaug.

20 åringen fra Ålgård i Rogaland kjører i år sin første sesong i GP2, og er den første nordmannen noensinne i dette mesterskapet. I vinterserien kjørte han inn til en imponerende sjetteplass på Imola, og viste at hans løpstempo matcher de aller beste.

-Det er det samme vi har sett på testingen, men jeg må fortsatt jobbe litt med å bli raskere når jeg skal sette kun en rask runde. Men det kommer når jeg får litt mer erfaring med bilen.

Teamet til nordmannen, det franske teamet DAMS, er også veldig fornøyd med Varhaugs innsats.

-Vi er veldig fornøyd med tempoet til Pål, og han imponerer til å være nykommer, sier Loic David, teamsjefen i DAMS.

Pål Varhaug vekker oppsikt i GP2-depotet med det tempoet han klarer å holde så tidlig i sin GP2-karriere. Men racerføreren har vist tidligere at han er blant de største talentene i verden, blant annet da han ble italiensk mester i Formel Renault som den yngste noensinne, og da han vant historiens første GP3-løp i fjor. At Pål har gått en så bratt lærekurve, og det helt uten hjelp fra noen av juniorprogrammene til Formel 1-teamene, er oppsiktsvekkende. Mange av konkurrentene til Pål har både brukt lengre tid på å komme til GP2, og har også god økonomisk hjelp fra noen av F1-teamene.

Pål Varhaug endte testen på Silverstone som nummer tretten, og var som raskest nummer tolv i denne ukes test i Barcelona. Neste på programmet nå er GP2-åpningen i Istanbul den 5. til den 7. mai.