God test av Woldseth  

Formelfører Edward Sander Woldseth (KNA Varna) kjørte en svært overbevisende Formel 3-test på Snetterton Race Circuit.

Edward Sander Woldseth var før helgen i England for å teste Formel 3 for Chris Dittmann Racing (CDR Racing), som er et av toppteamene i British F3 Championship. Nordmannen fant seg godt til rette i den raske formelbilen, og kjørte en svært overbevisende test for det engelske teamet, og Teamsjef Chris Dittmann var full av lovord om nordmannen. Han skriver dette om testen.

«The test with Edward went really well. He adapted quickly to the car and worked successfully with our engineers over the course of the day. The track conditions were very tricky but Edward managed them perfectly and showed some impressive pace in the last session. He has a huge amount of potential and with some more testing he will certainly be able to achieve some fantastic results in 2020. He is extremely focused and hard working and I hope we have the pleasure of working with him again soon»

Edward var selv godt fornøyd med gjennomføringen.

– Dette var svært moro, og testen gikk over alle mine forventninger. Teamet var veldig positivt overrasket og jeg fikk vite litt hvor jeg ligger i forhold til internasjonalt nivå, forteller Woldseth.

At Woldseth kan ratte formelbil er ikke noe nytt for de som har fulgt han de siste sesongene i Formula Nordic. Han har ledet det mesterskapet under hele vårsesongen, og når mesterskapet tok sommerpause ligger Woldseth på andreplass kun åtte poeng opp til leder Victor Andersson.

Over all forventning
Edward Sander Woldseth var godt fornøyd med testen med Chris Dittmann Racing, og nordmannen viste svært oppløftende tider selv under krevende vindforhold. Snetterton Race Circuit er 4779 meter lang, og en av tidene Edward ble sammenliknet med var Lando Norris som hadde kjørt 1.45.8 på noe tilsvarende forhold. Lando Norris kjører denne sesongen Formel 1 for McLaren Renault. Når Woldseth første gang i Formel 3-bil, og første gang på Snetterton kjørte 1.47.4 runde var det svært overbevisende.

–    Nå var vi litt uheldig med forholdene med tanke på skiftende vind, og det var glatt på banen på grunn av fuktig vær på morgenen. Jeg følte at formelbilen var veldig naturlig for meg, det gikk helt sykt raskt i svingene, og raskere kan det gå hvis forholdene hadde vært riktige, forteller Edward.
Edward fant seg raskt til rette i Formel 3 bilen som yter rundt dobbelt så mange hestekrefter som han er vant med fra Formula Nordic-bilen.

–     Jeg følte meg veldig fort komfortabel i bilen, og kunne begynne å pushe allerede på pass nummer 1. Tilbakemeldingen fra teamet var veldig positive, og de synes jeg responderte raskt på det raceingeniøren og videoanalytikern ga av kommentarer slik at jeg presterte svært raske rundetider under litt vanskelige forhold, forteller han.

Et riktig steg videre
Team manager i Team Greenpower, Marius Gjevik var også med under testen i England, og det var gjennom hans kontaktnett at testen med Chris Dittmann ble muliggjort. Han synes testen var svært positiv for Edward Woldseth.

–    Dette var en meget god test. Teamet var svært profesjonelt, og guidet Edward slik at vi fikk svært godt utbytte av testen. Jeg synes Edward tok overgangen til en større formelbil veldig bra. Det er klart det er noen sperrer når du kommer til en ny formelbil som har dobbelt så høy effekt, men det håndterte han godt og han hadde en veldig god progresjon gjennom hele dagen, forteller Gjevik.
Edward Sander Woldseth er klar på at Formel 3 kan være et alternativ for veien videre mot hans store mål å kjøre Formula E.

–    Det britiske mesterskapet i Formel 3 er helt klart en vei som kan være aktuelt for oss. Det er et utrolig jevnt mesterskap med hele 11 forskjellige vinnere i år. En sesong i mesterskapet innebærer i tillegg til løpshelgene 20 offisielle tester noe som drar totalprisen opp betraktelig. Vi skal jobbe hardt utover høstsesongen, og se hva som er muligheten, også håper jeg vi kanskje kan få til en test til i løpet av høsten, sier Woldseth som allerede til helgen er klar for neste runde i Formula Nordic på Karlskoga under Kanonloppet.