God test for Varhaug

p_varhaug.jpgPål Varhaug har akkurat gjennomført to testdager for sitt nye GP2-team DAMS i på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, og er veldig fornøyd med fremgangen.

-Disse dagene har gått veldig bra. Jeg forbedrer meg hele tiden, og er nærmere toppførerne enn jeg trodde på forhånd, sier Pål Varhaug.

Han startet med å være nummer 10 på formiddagens test på onsdag og nummer 16 på ettermiddagstesten. I dag tidlig var Varhaug nummer 25 og i ettermiddag nummer 20.

-Plasseringsmessig er det som forventet, men plasseringer betyr jo ingen ting på slike tester. Det viktige her er tidene og ikke minst fremgangen, og det ser veldig lovende ut. På ettermiddagstesten i dag, for eksempel, var jeg under sekundet bak min teamkamerat Romain Grosjean.

Romain Grosjean kjørte Formel 1 for Renault i 2009, og er i år tilbake i GP2, hvor han er en av forhåndsfavorittene. Og Grosjeans erfaring er viktig for Pål Varhaug.

-Jeg lærer mye av Romain, og føler meg veldig hjemme i de nye GP2-bilene. Bilene er nye for alle, og minner enda mer om en Formel 1-bil enn tidligere. Jeg tror de passer meg bra.

Det var Romain Grosjean som var raskest av samtlige førere på onsdag, mens Guido van der Garde var raskest på torsdag. Nå blir det et par dagers pause for Pål Varhaug, før to nye testdager venter på søndag og mandag. Årets første løp i GP2Asia går i nettopp Abu Dhabi den 10., 11. og 12. februar.

Pål Varhaug skal også kjøre hele GP2-mesterskapet for DAMS-teamet til sommeren, og er den første nordmannen noensinne i GP2, som er kun et nivå under Formel 1 i internasjonal racing.