Gode norske challenge-plasseringer

kleve_jenssen.jpgSom vanlig gjorde de norske deltagerne seg sterk bemerket i Midnattssolsrallyt som ble arrangert siste helg. Åsmund Kleve med NBFs tekniske sjef Jan Egil Jenssen i kartleserstolen ble best av våre med andreplass i Challengeklassen.

Kleve og Jenssen var med blant de tre beste i Challengeklassen helt fra starten i Jönköping på der torsdag. Fra Jönköping gikk for øvrig løpet til Saab-museet i Trollhättan der det var nattopphold torsdag kveld. På fredag beveget man seg fra Trollhättan til Karlstad. På lørdag gikk løpet fra Karlstad til Vesterås der det var målgang.

Kleve og Jenssen pådro seg kun 562 prikker, og var med det 63 bak den finske duoen Penti-Juhani Hintikka og Kari Kuosmanen. Finnene kjørte en VW 1303 S, mens Kleve og Jenssen kjørte Volvo PV 544.

nilssen_fredriksen.jpg
Nest best av de norske ble Østfold-duoen Terje Nilssen og Tore Fredriksen i en Volvo Amazon på 4. plass. De sluttet på 717 prikker.

Superveteranen Kjell Gudim (78), Norges eldste bilsportsutøver, kjørte inn til 5. plass i sin VW 1303 med Tom A. Granli i kartleserstolen. De fikk 775 prikker. Gudim og Granli vant Midnattssolsrallyt for to år siden.

gudim_granli.jpg 

Oddvar Moland var med som kartleser for svenske Per du Hane som endte på en 6. plass med 790 prikker.
Einar T. Lie og Arne Dølerud tok 8. plass i sin Morris Cooper S med 817 prikker. Tom og Renee Nordlie endte på en 11. plass i sin Ford Escort GT Mk1 med 894 prikker.

På 14. plass fulgte Bjørn Burum og Thomas Berve med Volvo 142 og 1118 prikker. Gustav Fredrik og Marita Huseby kjørte inn til 19. plass i sin BMW 2002 Tii med 1608 prikker. På 20. plass fulgte Ove Martin Billerud og Henrik Spets i en Volvo 122 med 1401 prikker.