Gode norske prestasjoner i Höljes

The Magic Weekend satte nok en gang publikumsrekord og norske førere var på pallen i alle klasser som ble kjørt.

I VM for Supercar var både Andreas Bakkerud og Petter Solberg med i tetstriden hele løpet, men Solberg fikk problemer med bil i semifinale og måtte bryte fra ledelse. Dermed var det Andreas Bakkerud som kjørte inn til seier i den semi-finalen og plass i første rekke i finalen. Andreas kjørte bra i finalen men det var også denne gangen lite å gjøre med svenske Johan Kristoffersson og han kjørte inn til en flott 2. plass i løpet. Andreas fortsetter dermed en imponerende rekke med pallplasser i Höljes som startet med 2. plass i 2012. Med denne plasseringen kjørte han seg også opp til 2. plass i VM-sammendraget foran Petter på 3. plass

I EM for Supercar gjorde Thomas Bryntesson sitt beste resultat for året med 2. plass bak Reinis Nitiss fra Latvia. Bryntesson har hatt en vanskelig start på EM-sesongen i de to første løpene, men hadde lagt dette bak seg og var med og kjempet i toppen hele løpet. Anders Bråten og Ola Frøshaug kjørte semi-finaler men tok seg ikke til finale fra disse.

Det var rekordstort startfelt i RX2 denne helgen. Henrik Krogstad kjørte inn til 3. plass under VM-runden på Lånke og det skulle gå enda bedre i Höljes hvor han gjorde sitt beste resultat for sesongen med å bli nummer 2 bak De Ridder fra Belgia. Henrik ligger nå på 3. plass sammenlagt i RX2-mesterskapet.

EM for TouringCar kjørte sitt siste løp både for sesongen og for alltid. Sivert Svardal ble den siste Europamesteren i denne klassen. Men det var Fredrik Magnussen som vant løpet foran Sivert Svardal og Kenneth Johansen.