Gode resultater for Dennis i Østerrike

Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 03 Spielberg 2016

Porsche Junior Dennis Olsen (20) kjørte inn til to fjerdeplasser under helgens femte og sjette runde av Porsche Carrera Cup Deutschland på Red Bull Ring i Østerrike.

Dennis har levert bedre resultater enn noen hadde trodd i de første fire løpene i den tyske Porsche Carrera Cup-en. Under helgens løp i Østerrike fortsatte han den gode trenden – til tross for enkelte problemer. 

– Hvis man ser på poengene jeg plukket med meg, så har det vært en god helg. Jeg er imidlertid ikke helt fornøyd og tror jeg kunne levert enda bedre resultater, sier Olsen.

Småproblemer med bilen gjorde at Dennis kvalifiserte seg til femte og syvende startposisjon i de to løpene. Foran søndagens løp fikk teamet byttet ut noen støtdempere som ikke fungerte optimalt, og det gjorde at Dennis fikk et enda bedre løp. I kombinasjon med det faktum at noen av konkurrentene kjørte inn i hverandre kjørte Olsen seg opp til en femteplass før han krysset målstreken. Etter løpet fikk imidlertid en av konkurrentene over Dennis en ti sekunders tidsstraff, og dermed ble sluttresultatet en fjerdeplass.

– Jeg var litt heldig med tanke på kollisjonene, men sånn er gamet. Noen ganger gjelder det å være litt tålmodig og holde seg unna trøbbel, sier Olsen.

Etter seks av 16 runder i den tyske serien ligger Dennis på en tredjeplass sammenlagt bak de to tyske førerne Sven Müller og Christian Engelhart. Disse to vant også hvert sitt løp denne helgen.

– Til tross for at vi hadde noen problemer tapte jeg ikke noe særlig til de foran meg på sammenlagtlistene, og jeg fikk også en større luke til de bak, sier Dennis.

Neste løp i den tyske serien går av stabelen på Lausitzring første helgen i juni (3.-5. juni), og vil som de fleste andre i serien gå sammen med den tyske DTM-serien.