Gode tester for Roar Lindland

R_Lindland STCC 13 04
Roar Lindland, som presenterte en av tidenes største norske racingsatsinger for en måned siden, har nå gjennomført sine første tester i både Porsche Supercup og STCC.

Roar Lindland (34) fra Lyngdal skal i år kjøre både Porsche Supercup på Formel 1-stevner over hele Europa, samt den Skandinaviske eliteserien i racing STCC. Han har allerede rukket å teste begge bilene, og det startet med en test på Circuit de Catalunya utenfor Barcelona med den nye Porsche’n.

– Alle bilene i Porsche Supercup er nye i år, og basert på 991-modellen. Bilen er helt rå, og jeg er veldig fornøyd med tempoet på den første testen. Jeg lå stort sett mellom plassene 16 og 22, av totalt 26 biler, og det var som forventet på den aller første testen.

Nivået i Porsche Supercup er skyhøyt, og Roar Lindland har forsiktige ambisjoner foran årets sesong. Satsingen på Porsche er treårig, og han ønsker å bygge stein på stein, før han forhåpentligvis kan kjempe helt i toppen i 2015.

– Det er vanskelig å sammenlikne tider fra testene i Porsche Supercup, fordi noen kjører med kvalifiseringsdekk og satser å sette en god runde, mens andre prøver å finne et best mulig løpsoppsett. Jeg satset på det siste, og kjørte mest for å bli kjent med bilen. At jeg hang med i tempoet til en rutinert fører som Alain Menu tar jeg som et godt tegn.

I tillegg til Alain Menu og alle toppførerne i Porsche Supercup skal også Sébastien Loeb kjøre de to første løpene i Barcelona og Monaco. Den tidligere rallykongen satser nå på asfaltracing, og har allerede vunnet løp i FIA GT-mesterskapet denne sesongen.

God STCC-test

Fra Barcelona gikk ferden videre til Knutstorp i Sverige, hvor det var klart for STCC-test med Roar Lindlands Saab 9-3. Også der gikk det bedre enn forventet, og som best var Lindland nummer seks, 2,5 tidel fra bestetiden.

– Jeg er veldig fornøyd med min første STCC-test. Akkurat som i Porsche Supercup så er jeg ydmyk foran oppgaven i Sverige. Jeg vet at nivået er svært høyt med førere som Fredrik Ekblom, Richard Göransson og Robert Dahlgren, og jeg ser på dette som et læreår i STCC også.

Roar Lindland vant i fjor Porsche Carrera GT Cup i Sverige, og kjenner de svenske banene godt. Nå kjører han for svenske Team Tidö, der bilen i praksis driftes gjennom Bullstar og norske Marius Gjevik i Ytre Enebakk.

– Det er veldig gøy å jobbe med Marius, og sammen representerer vi de norske fargene i STCC nå som Tommy Rustad har gitt seg. Det blir viktig i en sesong, hvor STCC faktisk har fremforhandlet sin beste TV-pakke noensinne. Alle løpene skal bli sendt direkte på SVT, forteller Lindland.

Nå venter STCC-premieren på Knutstorp den 4. mai, og en uke etterpå er det klart for årets første løp i Porsche Supercup i Barcelona.
R_Lindland Porsche 13 04