Godkjent debut av Sondre

evjen 16 jan
Sondre Evjen fra Ål debuterte i rallycross under årets første runde av «Rallycross on Ice» i svenske Piteå i helgen. 18-åringen gjorde en god debut, og var på vei mot en finale da debuten endte i grøfta.

Fjorten førere stilte til start i årets første runde av «Rallycross on Ice» i svenske Piteå, og alle deltok med bilene Supercar Lites. Blant de velrenommerte førerne stilte det også en rallycrossdebutant fra Norge, nemlig Sondre Evjen fra NMK Gol, som de siste årene har vært en av Norges beste juniorførere i bilcross.

– Jeg var litt spent før start, men følte meg godt forberedt. Dessverre tjuvstartet jeg i første omgang, og det ødela litt for meg resten av dagen. Men bortsett fra tjuvstarten er jeg veldig fornøyd med egen innsats, sier Sondre.

I andre -og tredjeomgang gikk det bedre for debutanten fra Ål, som kjørte inn til to tredjeplasser i sine heat. Dermed var han klar for en semifinale. Også i semifinalen gikk det bra, og en finaleplass var innenfor rekkevidde. Men i en sving åpnet han en litt for stor luke, det ble et sammenstøt med en konkurrent og Evjen endte i brøytekanten.

– Det er sånn som skjer, men jeg klarte i hvert fall målet mitt om semifinaleplass. Jeg har lært veldig mye denne helgen, og gleder meg til den neste runden i Sälen den 26. februar.

På plass i Piteå var også Evjens mentor, tre ganger Europamester og nå proff for Subaru i USA, Sverre Isachsen.

– Sondre kjørte veldig bra. Vi har sett masse fremgang i løpet av helgen, og dette var god kjøretrening. Han hadde et ben i finalen, men det endte i brøytekanten. Men slik er dette gamet, og jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett denne dagen, sier Isachsen.

Sebastian Eriksson vant løpet foran 2200 tilskuere og live-dekning på SVT. Kevin Eriksson ble nummer to, og Alexander Westlund nummer tre.