Godkjent IndyLights-debut

a_krohn_indylights_2.jpgAnders Krohn fra KNA klepp Motorsport sto for en sensasjon da han debuterte i den nest øverste formelbilklassen i USA, Indy Lights. Det så lenge ut som om han skulle bli nummer fire i løpet, men ble rammet av girkasseproblemer og måtte ta til takke med en 10. plass.

-Dette har vært en helt ufattelig opplevelse. Til tross for at jeg bare har hatt en dag i denne bilen kjempet jeg med de aller raskeste, og hadde det ikke vært for girkasseproblemene hadde vi sannsynligvis blitt nummer fire. Men det betyr ikke så alt for mye, for jeg har blitt lagt merke til, og ble gratulert av flere IndyCar-sjefer etter løpet, sa en sliten og glad 22-åring etter å ha kjørt 30 runder med en snittfart på 195 km/t rundt den legendariske Watkins Glen-banen.

Anders’ treningsmuligheter før kvalifiseringen minsket betydelig da bilen han kjørte tok fyr etter bare to runder i det andre testpasset. Det viste seg å være en kortsluttning i det elektriske systemet på bilen som var grunnen til brannen, og Andersen Racing hadde en stor jobb med å få bilen klar til kvalifiseringen som skulle kjøres bare ett par timer senere. Etter iherdig jobbing var bilen klar, og Krohn kvalifiserte seg først som nummer ti. Senere ble han flyttet opp til åttendeplassen når to konkurrenter valgte å bytte motorer før løpet og dermed mistet sine raskeste rundetider.

Rogalendingen som nå bor i Houston i Texas fikk en kjempestart på løpet og tjente to plasseringer allerede i den første svingen. Senere på den første runden kjørte han forbi britiske Martin Plowman og var dermed oppe på femteplassen. Noen runder senere bremset han seg opp på siden av Stefan Wilson fra England og overtok fjerdeplassen. Deretter dro Krohn fra og holdt tempoet til de tre fremste bilene, men det skulle ikke vare. Med løpet nesten halvkjørt begynte nordmannen som også kalles «The Viking» å kjøre saktere. Det skulle vise seg å være ett problem med girkassen som gjorde det nesten umulig å gire ned. Han måtte til slutt ta til takke med en tiendeplass, som selvsagt var en skuffelse etter å ha vært en av de aller raskeste førerne. Franskmannen Jean-Karl Vernay vant løpet foran Canadiske James Hinchcliffe og Colombianeren Sebastian Saavedra.

-Det hadde vært fantastisk å fullført løpet helt i toppen, men som alle vet, i racing skjer det mye rart. Jeg er utrolig takknemmelig for denne muligheten som Logi Trans og Andersen Racing har gitt meg. Hver eneste runde ble jeg mer komfortabel med bilen og teamet gjorde en fantastisk jobb med å forbedre både bilen og kjøringen min på den korte tiden vi hadde. Med tanke på at jeg bare har kjørt denne bilen en dag, vil jeg si det lover meget godt for fremtiden. Dette har vært litt av ett eventyr, og jeg ser nå frem mot å fortsette å kjempe om mesterskapstittelen i Star Mazda resten av sesongen før vi begynner å tenke på hva som skjer i 2011, avsluttet en entusiastisk Anders Krohn.

Anders’ to neste løp kjøres på Autobahn Country Club, like ved Chicago, den 31. juli og 1. august. Begge løpene vises direkte på den amerikanske tv-kanalen HDNET, og programinformasjon finnes på StarMazda.com