Godkjent sesongstart for Syversen

Det ble i helgen arrangert årets første løp i RX2 i Mettet i Belgia. Og for fjerde året på rad stod Simon Syversen på startstreken. Syversen endte til slutt på en 4 plass i sin semifinale, og måtte dermed se finalen fra sidelinjen.

I de innledende omgangen ble det noe varierende resultat. Simon Syversen hang bra med i første omgang, og kjørte inn til en 10 plass på en bane som ble stadig raskere og raskere for konkurrentene som kom etter han. I andre omgang så det ikke ut som han var helt på, før han svarte på tiltale i den tredje. Den siste omgangen ble ødelagt av en punktering etter en smell i starten, og Simon Syversen kvalifiserte seg dermed til semifinalen som nummer 11. I semifinalen fikk han en kanonstart fra bakerste startspor, og var et lite øyeblikk oppe på annenplass. I det han prøver å gå inn i første sving fra ytteren, smeller bilene på innsiden sammen, og de tar med seg Simon i en stor kræsj. Dermed fikk han aldri muligheten til å være med å kjempe om finale, da avstanden til bilene som gikk klar av smellen ble for stor.

Simon Syversen sitter selv igjen med blandede følelser. «Vi er bra med hvis jeg bare gjør jobben min. Prestasjonen i andre omgang var alt for dårlig, og den må jeg ta på egen kappe. Dessverre får jeg heller ikke muligheten til å være med å kjempe i semifinalen etter smellen i starten. Men sånn er rallycross.»

Nå går turen rett hjem for å forberede seg mot neste runde i England om to uker. Nytt for året er at løpet er flyttet fra Lydden Hill, hvor rallycrossen hadde sin opprinnelse, til Nasjonalanlegget Silverstone. Og hvor Syversen selvfølgelig planlegger å ta revansje.