Godt å være ferdig med vanskelig sesong!

E_Antonsen_14_okt
Emil Antonsen (21) ble Norges første Europamester i karting i fjor, denne sesongen tok han steget opp til øverste nivå innenfor karting, og som ventet ble det en vanskelig sesong.

 

Endring av dekk

Det internasjonale kartingforbundet (FIA) gjør hele tiden endringer for å gjøre gokart til en billigere sport, og før sesongen ble dekkene endret til en hardere type. – Dekkene har i år vært så dårlig at det kan ikke beskrives, vi har ikke hatt noe grep mot asfalten. Særlig under oppbremsing har det vært dårlig, det kan sammenlignes litt med å kjøre med sommerdekk midt på vinteren. Med så dårlige dekk er det umulig å kjøre forbi, så man må kjøre på føreren foran for å komme forbi, det liker jeg dårlig, forklarer Antonsen.

 

Måtte stå over løp

Det var ventet at det kom til å bli en del tøffere i den nye klassen denne sesongen, men resultatene har vært gode allikevel. Sesongen fikk en brå start med en kjempekrasj i ett av de første løpene, og 21åringen måtte stå over flere viktige løp på grunn av skade etter dette. Emil er offisiell fabrikkfører for DR Racing Kart, og mener selv at de har hatt et lite handicap i forhold til de andre teamene. – Vi er et forsåvidt lite team med små ressurser i forhold til de andre, og derfor har det tatt litt tid før vi har fått utviklet gokarten til de nye dekkene. Vi gikk nok litt feil vei i starten av sesongen, men utover året kom vi på rett vei igjen. De store teamene hadde farten med en gang, de har råd til å teste mye og finne ut av ting med en gang, forteller Emil.

 

Valgte å avslutte sesongen

De dårlige dekkene som resulterte i mye unødvendig krasjing og knuffing under løp ble et større og større irritasjonsmoment for Antonsen, og han valgte å avslutte sesongen litt tidligere enn planlagt. – Jeg liker ikke å kjøre på folk og være «unfair», med de nye dekkene må man være det, da ble ikke gokart noe moro lengre for meg i år. Jeg valgte å ikke kjøre finalen i den siste runden av Europamesterskapet, og jeg sto også over VM for å vise FIA at de på en måte har ødelagt gokart. Da følte jeg det var bedre å spare penger til videre satsing, og bruke tid på juniorteamet mitt som ble startet i år, sier Emil.

 

Startet eget juniorteam

Emil arrangerte en gokartskole i Andebu i sommer, en dag hvor over 30 unge gokart-førere i alderen 8-12 møtte opp for å lære nye ting av den regjerende Europamesteren og teamet hans. Rett før denne gokartskolen ble det også bestemt å starte et juniorteam, med sjåfører som har potensiale til å følge Emils fotspor innenfor gokarten. – Gokarten har gitt meg så mye i alle år, nå ville jeg gi noe tilbake. Jeg og min presseansvarlig Terje Flåten fant ut at et juniorteam er perfekt, da kan vi være med på norske gokartløp og hjelpe unge og lovende sjåfører. Vi skulle egentlig bare ha 2 førere, vi ble aldri enige så vi valgte ut 5 stykker. Det var viktig for oss å ikke ha de som har best resultater, men de vi mener har noe spesielt som gjør at de blir best om noen år. Førerne er på forskjellig nivå, men vi klarte allikevel å få fire dobbeltseire til teamet på rad, det er virkelig moro å jobbe med så flinke og lærevillige sjåfører, forteller en stolt teamsjef.

 

Hva som skjer i den neste sesongen med Emils satsing er fortsatt uavklart, men det jobbes knallhardt for å nå målet om å kunne leve av motorsport.