Godt forberedt til Rally Korsika

andreas500.jpgMed en seier og to andreplasser så langt i sesongen, leder Andreas Mikkelsen IRC-mesterskapet sammenlagt, og føler seg trygg før IRC-runden på Korsika denne helgen. Skoda-føreren har god erfaring fra løpet tidligere, og håper at det kan bidra til at han trygger sammenlagtledelsen.

Andreas og kartleser Ola Fløene har deltatt i det legendariske asfaltrallyet tre ganger tidligere, og i fjor vant han det mer lokale løpet Ronde De La Giraglia – og det kan fort bli avgjørende. For årets siste dag av Rally Korsika består av de samme etappene, og Andreas er den eneste toppføreren i IRC som kjenner de svingete fjellveiene fra før.

– Etter gode prestasjoner på asfalt på Gran Canaria og Irland, føler jeg meg virkelig komfortabel før Korsika. Jeg liker etappene som venter og vi hadde et godt løp der i fjor. Mange av etappene er de samme, og siste dag av arrangementet foregår nær Bastia, og er de samme etappene vi kjenner fra i fjor. Det vil definitivt være en fordel for oss, sier Andreas, som kan vente seg hard motstand fra den rutinerte spanjolen Dani Sordo. Det gleder han seg til.
– Jeg er glad for at jeg får konkurrere mot Dani Sordo. Han vil virkelig være en målestokk for oss, og det skal bli spennende å kjempe mot en av verdens fremste WRC-førere i et IRC-løp, sier han.
Mye av løpet er blitt forandret siden Andreas kjørte WRC-rundene på Korsika i 2007 og 2008. Men de to første dagene er lik fjorårets IRC-runde, hvor Andreas kjempet om tredjeplassen med Skoda Fabia S2000-kollega Freddy Loix, før en punktering to etapper før mål sørget for at han tapte nesten fire minutter, og til slutt endte på sjetteplass.
Det hele braker løs torsdag ettermiddag, med tre lange etapper, på til sammen snaut sju mil. Fredag venter ytterligere fem etapper på til sammen drøyt 11 mil, før det avsluttes lørdag med tre etapper som skal kjøres to ganger (13,5 mil). Seiersseremonien er i Bastia tidlig lørdag kveld.
Eurosport vil ha god dekning fra løpet, og sender to etapper live fredag, og tre etapper live lørdag. Totalt vil løpet by på fem timer med livesending på Eurosport.

Mer om IRC: www.ircseries.com
Andreas Mikkelsens hjemmeside: www.andreasmikkelsen.com