Godt fornøyd på Nürburgring

sorlie_1.jpgStian Sørlie og Anders Buchardt kjørte i BMW Z4 GT3 for Schubert Motorsport i helgens 24-timersløp på Nürburgring. De var godt fornøyd med sin egen innsats.

Selv om tre av førerene på bilen ikke er rutinerte toppsjåfører og Stian har vært mer eller mindre borte fra racing siste året, hevdet de seg likevel blant fabrikksførere fra første stund. De jobbet alle sammen beinhardt og alle fire kjørte utrolig bra.

– Det fungerte så inderlig bra helt fra start til den 15. timen. Stadig klatret vi oppover på listen, selv med småproblemer under natten med èn punktering og mangel av lys i mørket. Dette er egentlig svært lite i forhold til ting som egentlig kan oppstå. Det er stort press på både bil og førere når det går på fult trøkk hele tiden. På det beste var vi faktisk helt oppe på 7.plass totalt i nattestimene, og Stian holdt de samme rundetidene som topp tre bilene gjorde. Det var ikke mange sekundene saktere enn man kjører i fullt dagslys. Det viser at Stian ikke har glemt gamle kunstner, og han vet hvor nivået bør ligge for å klatre stigen. Det er fint å ha kanskje Norges beste Nürburgring-sjåfør med på laget, det gir resultater, sier Anders Buchardt.

Selv om ting fungerte optimalt og det så lyst ut for topp 10 listen, gikk det brutalt skeis klokken 7.35 i dag tidlig. Anders var ute på sin siste runde, da han ble feid av banen. 24-timers løpet på Nürburgring er kanskje et av de vanskeligste løpene i verden å fullføre ettersom banen er ekstrem og det er stor forskjell på bilene som stiller til start. Her finnes biler på hobbynivå til proffe fabrikksbiler som holder fart på over 300 km/t. Dette medfører stor andel i farlige situasjoner, noe gutta selv har erfart.

– Vi klarte å holde målet vi hadde planlagt enn så lenge. Målet var å fullføre i år, kjøre safe, og ikke ta noen risikovurderinger på banen. Da er det utrolig ergelig at man blir påkjørt av en Seat som ikke så seg for. Dette skjedde da Anders passerte den saktegående bilen, slik at det hele er over på få sekunder. Bilen ble totalvraket, men det viktigste for oss er at vi har hatt det utrolig gøy gjennom løpet og at Anders kom seg ut av bilen uten en skramme. Et skrubbsår på foten og litt sår i tommelen var alt. Det sier litt om hvor trygge disse bilene er når man krasjer i ekstremt høy fart og likevel kan krabbe ut av bilen. Vi må uansett presisere at denne helgen har vært helt topp! Å kjøre et slik løp på Nürburgring er bedre enn to måneders ferie. Vi har bevist for alle at vi funker bra som team, og at bilen var som en drøm å kjøre til the bitter end sier Stian Sørlie.