Godt fornøyd med debuten

D_Holten_14_POR
Daniel Holten er godt fornøyd med debuten i Portugal der han ble nummer fem i finalen i RXLites.

Dette var debuten både for Daniel Holten og den nye rallycrossklassen RXLites, som ble kjørt under VM-åpningen i rallycross i Portugal denne helgen.
– Det er godt å være i gang. Det har vært mye spenning i det siste, og selv om jeg kunne tenkt meg et par plasser opp i finalen, er jeg godt fornøyd med helgen, sier Daniel, som følte han fikk mer og mer draget på kjøringen utover i stevnet.
-Det gikk bedre etter hvert, men gjennom hele helgen slet jeg med startene, og her hadde nok Sebastien og Kevin Eriksson en fordel siden de kjørte klassen i Global Rally Cross i USA i fjor, og har mer erfaring med bilen.
Med seg som mekaniker hadde Daniel sin bror Åsmund, og det var de to som hadde ansvaret for både driften og justering av bilen.
– Litt hektisk ble det, men siden Åsmund skal kjøre bilen allerede til helgen, under RallyX i Sverige, var nok dette nyttig.
I finalen følte Daniel at han hadde mer inne.
– Kunne vel tatt alternativsporet i en annen runde enn jeg gjorde, og tror både tidligere og senere kunne slått positivt ut. Jeg merket at jeg kjørte fortere enn konkurrentene foran meg, men det var vanskelig å komme forbi, sier han, som likevel er fornøyd med at han ligger på tredje plass sammenlagt etter første runde.
– I tillegg til resultatpoengene får vi poeng for innsatsen både i heatene og finalene, og da er det fint at dette denne gangen slo positivt ut for meg.

Når Daniel kommer hjem til Noreg i dag er det bare noen dager til han reiser videre til Sverige og åpningsløpet i den nye svenske serien RallyX. Der skal Daniel kjøre Supercar, mens Åsmund overtar RXLites bilen som Daniel kjørte i Portugal.
– Selv om begge bilene har firehjulstrekk er de ulike å kjøre, og i utgangspunktet er en Supercar, med turbo og motoren fremme, lettere å kjøre enn Litsen som har en midtmontert sugemotor. Uansett var kjøringen denne helgen veldig god trening for det som skal skje neste helg, slutter Daniel Holten.