Godt løp av Veiby på Korsika

Ole Christian Veiby dro til VM-runden på Korsika med mål om å fullføre det vanskelige løpet på en best mulig måte. 20-åringen kommer hjem til Norge med en fin femteplass i WRC 2 – og ikke minst mange erfaringer rikere.

 

– Vi begynte løpet i vårt eget tempo og kjørte kontrollert. Deretter tok vi steg for steg gjennom hele helga, og forbedret kjøringen hele veien. Vi gjorde riktignok et par feil og hadde et par punkteringer som vi tapte mye tid på, men bortsett fra det så er jeg veldig fornøyd med hvordan vi gjennomførte Rally Korsika, sier Ole Christian Veiby, som lenge hadde fjerdeplassen i lomma. Men en punktering på den nest siste fartsetappen førte han ned på femteplass.

Rally Korsika var hans 20. VM-løp, og sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen var målet denne gangen å høste erfaring. De to har tidligere kjørt Rally Korsika i en tohjulstrekker i junior-VM, og Ole legger ikke skjul på at det er en stor overgang å kjøre en Skoda Fabia R5 som trekker på alle fire hjulene.

– Andreas Mikkelsen og de andre helt i toppen kjører fort på asfalt, og helga har sånn sett vært en fin benchmarking for oss. Så for oss handler alt om å lære og utvikle oss videre – og det føler jeg vi har gjort gjennom dette løpet, sier han.

– Det er ikke lett å si at man skal gjøre det ene og det andre, for ting faller ikke på plass med en gang. Det må trenes på. Derfor er jeg veldig fornøyd med at vi har tatt gode steg hele veien og forbedret oss mye gjennom helga. Rally er en sport hvor erfaring teller enormt mye, og nettopp derfor har dette løpet vært så verdifullt for oss, mener han.

 

Resultater WRC 2, Rally Korsika 2017

  1. A. Mikkelsen, Norge 3.31.04,1
  2. T. Suninen, Finland +1.06,3
  3. Y. Rossel, Frankrike +4.46,4
  4. S. Tempestini, Romania +8.02,9
  5. O. Veiby, Norge +8.27,1
  6. P. Loubet, Frankrike +9.14,0
  7. J. Kopecky, Tsjekkia +9.59,9
  8. E. Camilli, Frankrike +32.33,3