Gokartfører lettere skadet på Rudskogen

En 13 år gammel svensk gokartfører ble sendt til sykehus etter en kollisjon under et stevne på Rudskogen i Østfold i går. Etter grundige undersøkelser av gutten på Ullevål Universitetssykehus er han i morgentimene i dag skrevet ut fra sykehuset og på vei hjem til Sverige sammen med sin familie.

-Det var to-tre gokarter som hektet i hverandre i første sving etter starten i et heat, og en av disse slo rundt. Det var, som reglene tilsier, både lege om ambulanse på banen, og disse var på plass ved ulykkesstedet etter bare sekunder. Gutten klaget på smerter i rygg og bryst, og dermed valgte legen å rekvirere legehelikopter. Vi tar aldri noen sjanser i slike tilfeller, og selv om det her gikk bra så er det viktig at vi gjør det vi kan for at de som utsettes for slike uhell får rask og riktig behandling, sier assisterende generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud.

Gutten ble undersøkt ved Ullevål Universitetssykehus, og 13-åringen har pådratt seg brudd i ett ribben og ellers noen blåmerker på kroppen.
-Vi har vært i kontakt med guttens far i formiddag og familien er nå på vei hjem til Sverige etter at gutten ble utskrevet fra sykehus i dag tidlig, sier Hallgeir Raknerud.