Gokartsamling i Oslo

Onsdag kveld inviterte NBF Talentutvikling gokartmiljøet til en samling på Harald Huysman Karting i Oslo. Hele 23 gokartførere kom for å høre foredrag, kjøre leiekart og prøve simulator.

-Det er veldig gøy at så mange kom på denne kveldssamlingen. Det gror godt i det norske gokartmiljøet, og da er det viktig at både utøvere og foresatte får nyttig informasjon om veien videre, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Det var Gulbrandsen som innledet med en gjennomgang av hva NBF Talentutvikling jobber med, litt om landslagene på Team Norway og Bilsporttalentet. Så tok Geir Leret fra Kartingseksjonen over og fortalte litt om den siste tids utvikling på gokartklasser i Norge.

Etter dette var det klart for Dennis Hauger og Harald Huysman som fortalte om hva som skal til for å kjøre gokart internasjonalt for de som drømmer om det. Dennis fortalte om sin vei fra gokart i Norge, via gokart i utlandet og nå juniorkontrakt med Red Bull og Formel 4-kjøring.

-Vi håper jo flere norske førere skal prøve seg med gokart i utlandet. Vi ser ofte at det er mange flere dansker, finner og svensker enn nordmenn på de internasjonale løpene, og vi oppfordrer flere fra Norge til å prøve.

Etter Hauger og Huysman kom Aiman Timraz fra Racingseksjonen som fortalte om hvilke muligheter som finnes i norsk racing for de som ønsker å gå videre fra gokart når de blir eldre.

-Vi ønsket å fortelle om hvilke muligheter som finnes både for de som drømmer om Formel 1 og for de som ønsker å gå over til bil i Norge. Samtidig er det jo ikke slik at man må videre heller. Mange kjører gokart i Norge i mange år, og det er også en fin karrierevei.

Etter foredragene var det klart for gokartkjøring, noe utøverne satte stor pris på selv om gokartene på Alnabru gikk noe langsommere enn hva de er vant til. I tillegg til gokartkjøring fikk deltakerne prøve Norges mest avanserte kjøresimulator, som også står på Harald Huysman Karting. Den var det Bilsporttalentet fra 2018, Emil Heyerdahl, som hadde kontrollen på.

I tillegg var Team Norway-førerne Marcus Påverud og Ole Henry Steinsholt på plass, og det var selvsagt gøy for de unge gokartførerne å få møte sine store helter.

-Jeg vil takke alle som stilte opp på dette arrangementet. At travle førere som Hauger og Heyerdahl stiller opp for å gi noe tilbake til norsk bilsport, setter vi veldig stor pris på, avslutter Atle Gulbrandsen.