GP2-test for Varhaug

varhaug_dams.jpgI forrige uke  Pål Varhaug gjennomført to testdager for GP2-teamet DAMS i Abu Dhabi.GP2 er et nivå opp fra GP3, som Pål Varhaug har kjørt denne sesongen, og klassen rett under Formel 1 i europeisk formelbilsracing.

-Det var første gang jeg kjørte en GP2-bil og det var en utrolig opplevelse. Bilen er ekstremt rask, men faktisk ikke så fysisk krevende å kjøre som jeg trodde på forhånd. Jeg hadde blitt advart om at den var ekstremt tung å kjøre, men det er tydelig at formen er bra for jeg var ikke så sliten som mange av de andre førerne, forteller 19-åringen fra Ålgård i Rogaland.

Pål Varhaug hadde sin første testdag på Formel 1-banen Yas Marina Circuit i Abu Dhabi på onsdag, og avsluttet med sin andre og siste testdag søndag. GP2-teamene har vært i Abu Dhabi hele uken og testet på nye og gamle førere.

-Jeg er veldig godt fornøyd med mine to testdager, og det er tydelig at det franske DAMS-teamet er fornøyde også. Som en av de yngste og minst erfarne førerne på denne testen har jeg ikke fokusert på resultater i det hele tatt, men hatt fokus på å lære meg bilen, jobbe godt med teamet og ha gode sektortider da det har vært så mye trafikk at det er vanskelig å få til en fri runde. Alt har gått etter planen, forteller Varhaug.

På onsdag endte Pål som nummer 18 av 22 førere, og var ikke mer enn 1,5 sekund bak raskeste fører som var den erfarne GP2-føreren Fabio Leimer. Pål var også kun sekundet bak Sam Bird, som også testet for DAMS-teamet denne dagen, og som ble nummer fem i årets GP2-serie. Under søndagens test gikk det imidlertid enda bedre. På ettermiddagstesten endte Pål Varhaug som nummer 15 av 23 førere, kun et sekund bak Michael Herck, som toppet listen. Pål var også raskere enn Jan Charouz, som var den andre føreren til DAMS denne dagen. Charouz er fire år eldre enn Varhaug og har en imponerende CV, blant annet med en sammenlagtseier i Le Mans Series fra i fjor. Andre kjente navn som var bak Pål på resultatlista var F1-fører Karun Chandhok, Sam Bird og Esteban Guttierez, som allerede er klar som testfører for Saubers F1-team i 2011.

DAMS-teamet, som er juniorteamet til Renaults Formel 1-team, hadde også med seg tidligere F1-førere og vinner av årets AutoGP, Romain Grosjean, til Abu Dhabi, slik at de andre testførerne til DAMS skulle ha noen å tider å sammenlikne seg med. Grosjeans beste tid i Abu Dhabi var på 1.47.5, og Pål Varhaug var bare seks tideler bak denne tiden, noe som er imponerende av en 19-åring som aldri har sittet i en GP2-bil tidligere.

-Hvor jeg havnet på resultatlista er jeg faktisk ikke så opptatt, da dette tross alt var en test, men jeg må innrømme at jeg er veldig godt fornøyd med egen kjøring. Jeg føler jeg kunne kjørt fortere, men mangel på erfaring og mye trafikk gjorde at jeg ikke fikk en optimal runde. Men det er ikke så farlig. Jeg vet jeg har farten inne og teamet var veldig godt fornøyd.

Pål Varhaug går nå inn i forhandlinger om å kjøre vinterserien GP2Asia, som starter den 11. februar i nettopp Abu Dhabi. I GP2 Asia skal det kjøres med helt nye GP2-biler, som også skal brukes i GP2-mesterskapet i 2011.

-Målet er å kjøre GP2 i 2011, og da er det nesten en forutsetning å kjøre GP2 Asia i vinter for å kunne gjøre det bra. Derfor jobber vi for å få til en slik satsing nå. Jeg har gjort jobben min med å vise at jeg har tempoet inne på denne testen, så nå gjenstår det å skaffe budsjettet, forklarer Pål Varhaug.