Grøndal gleder seg til Numedalsrally

grondal_engan_mountain_470.jpgAnders Grøndal, NMK Drammen og Veronica Engan, NAF Motorsport Asker & Bærum, har hatt en fantastisk åpning på årets NM sesong i rally i sin Subaru Impreza WRC. Det ble totalseier både i Sigdalsrally og Mountain Rally.

Det har gitt både Anders og Veronica en klar NM-ledelse etter to løp i klassen for henholdsvis førere og kartlesere. Og det har ikke bare vært NM suksess for de to. I VM-runden Rally Sweden kjørte duoen inn til en flott 2.plass i gruppe N med en Prodrive-rigget Subaru Impreza WRX Sti. En sterk prestasjon med tanke på at de aldri hadde kjørt en gr. N-bil sammen og med bare en testdag før løpet.

Teamet ønsker nå å legge mest mulig ressurser i en VM-satsing og jobber hardt for å få til et budsjett med flere VM runder. NM må derfor gå litt på sparebluss. Så det ble ingen fullverdig test foran Numedalsrally, men en kjøring for å sjekke at alt fungerer. Videre kjøres det på gamle brukte dekk. Men ikke dermed sagt dårlige. Med det flotte utgangspunktet de har fått holder det med topp tre plasseringer i resten av NM rundene. Men i rally kan alt skje så Anders og Veronica tar overhodet ikke noe på forskudd.

Målet i Numedal er å kjøre et bra løp med best mulig resultat og helst ikke noe dårligere enn en annen plass. Det er målsettingen. Anders trives godt på de flotte veiene i Numedal og både i 2007 og 2009 ledet han løpet. Så han har vært på pallen de tre siste årene i dette løpet. Årets Numedalsrally er 3. NM runde og den siste på is og snø.

Anders sier han nesten ikke kan vente på å få kjøre på disse klassiske fartsetappene med selveste Smådøla som et høydepunkt.

Det er live rallyradio under hele løpet som kan høres på websiden www.rallynm.no eller på frekvensen til Radio Hallingdal, FM 103,8, for de som befinner seg i løpsområdet. NRK2 sender en halv time fra løpet klokken 20.10 på søndag kveld