Grøndal i gruppe N i Finland

img_2572.jpgAnders Grøndal og kartleser Veronica Engan er tilbake i en gruppe N Subaru Impreza i helgens VM-runde Rally Finland.

Allerede på mandag morgen var Anders Grøndal, NMK Drammen og Veronica Engan, NAF Asker & Bærum på plass i Finland. På tirsdag og onsdag var det gjennomkjøring for å skrive noter i dette krevende løpet som går med svært høye hastigheter og lange hopp over «blinde bakketopper».

Dette er Anders sin debut i et VM rally på grus. Og debuten skjer i kanskje det råeste VM-løpet av alle. Ofte kalt rallysportens Formel 1 løp på grunn av de høye hastighetene. Anders og Veronica har kun fått kjørt to løp på grus i år. Rally Sørland som var preget av mange tekniske problemer og Aurskog-Høland rally for duoen kjørte kontrollert og på sikkerhet for å kapre den viktige andreplassen som ville gi NM gull noe de klarte. Men de skulle gjerne kjørt mer og ikke minst i en gr N Subaru.

Sist lørdag fikk Anders noen få mil i WRC-bilen for å få fart i kroppen og på søndag ble det en god test sammen med Prodrive i den Subaru Impreza WRX STI gr N bilen som skal brukes i løpet. Det ble testet helt nye dempere fra Öhlins. Anders og Veronica var fornøyd med bilen.

Konkurransen blir beinhard i gr N i Finland. Det er nesten 50 biler bare i gr N med i løpet. Dette er også et løp hvor det er viktig å ha kjørt det før. Så teamet skal satse på å kjøre inn flest mulig poeng i PWRC hvor de etter 2.plassen i VM runden i Sverige fremdeles ser muligheten for VM medalje. Foruten Finland skal de kjøre VM rundene i Frankrike og Wales senere i år. Dessverre holder budsjettet bare til 4 VM løp i år. Det burde vært minst 6 løp for å kjempe om VM tittelen. Dette håper teamet å få til i 2011.

Rally Finland er en av de store rally klassikerne. Før het det 1000 sjøars rally. I år feirer rallyet 60 års jubileum. Løpet har drøye 30 mil med fartsetapper hvilket tilsvarer ca 3 NM runder her hjemme. Allerede på torsdag kveld går den første prøven. Fredag blir en tøff dag på ca 15 timer. Dette da løpet avsluttes på lørdag. Det er 102 biler til start.