Grøndal i ledelsen i Rally Hedemarken

grondal_480.jpgMens Andreas Mikkelsen og Mads Østberg gjør opp om årets NM-tittel, er det Anders Grøndal som har tatt ledelsen i NM-avslutningen Bautas Rally Hedemarken med sin Subaru Impreza WRC.

Den store kampen mellom Mads Østberg og Andreas Mikkelsen ble mer eller mindre ødelagt allerede på første fartsetappe. Mads Østberg mistet bremsene foran på sin Subaru Impreza WRC, og dermed var KNA Varna-føreren sjanseløs.
-Det har vært noen hårreisende opplevelser. Vi mistet bremsene et par kilometer før mål på første etappe, og snurret. Det tapte vi mye tid på, og på den lange andreetappen måtte vi også kjøre uten bremser foran. Etter hvert var håndbremsen den vi måtte stole på, sier Østberg. Han ligger på en 3. plass, 21 sekunder bak Anders Grøndal, og 17 sekunder bak Andreas Mikkelsen.

Mikkelsen har dermed NM-gullet nesten plassert i lomma. Før de tre siste etappene i Hedmark har han det beste utgangspunktet.

-Vi kjører mer eller mindre midt i veien og tar ingen sjanser. Slik vil vi fortsette, sier Mikkelsen som ikke vil ta opp kampen med Anders Grøndal om seieren i dagens løp.
-Nei, vi må tenke på NM-tittelen.

Med en Østberg med bremseproblemer og en Mikkelsen som vil sikre NM-tittelen er det Anders Grøndal og hans kartleser Maria Andersson har tatt føringen i løpet. Med sin Subaru Impreza vant NMK Drammen-føreren den 12,8 km lange åpningsetappen. Han vant også andre etappe på 17,3 km.

Løpets tredje etappe var en kort etappe på 3,35 km like utenfor Hamar. Der snurret Grøndal, og da var Andreas Mikkelsen raskest.

Men Grøndal skal ikke føle seg for trygg. Mads Østberg har fikset sine bremseproblemer på serviceplassen foran fjerde etappe, og satser på seier i dagens løp.

-Vi har ikke tapt mer enn 21 sekunder uten bremser, og da skal det være fullt mulig å ta inn 21 sekunder på de tre siste etappene, mener Østberg.

I gruppe N over 2000 ccm er det hard kamp om NM-tittelen mellom Martin Stenshorne og Sveinung Bieltvedt. Stenshorne har overtaket så langt. NM-kampen mellom de to er så enkel at den av de som kommer først til mål blir mester. Bieltvedt har hatt en punktering, og ligger så langt 26 sekunder bak Stenshorne.

Totalt skal det kjøres seks fartsetapper i løpet som har målgang utenfor Vikingskipet på Hamar klokken 16.15.
Topp 10 Rally Hedemarken etter 3 av 6 fartsetapper (uoffisiell)
1. Anders Grøndal/Maria Andersson, Subaru Impreza WRC, 19min 6,7sek
2. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Ford Focus WRC, +4,3
3. Mads Østberg/Ole Kristian Unnerud, Subaru Impreza WRC, +20,9
4. Patrik Sandell/Emil Axelsson (S), Skoda Fabia WRC, +35,4
5. Eyvind Brynildsen/Veronica Engan, Mitsubishi, +42,2
6. Morten Østberg/Christian Østberg, Subaru Impreza WRC, +43,9
7. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi, +49,8
8. Patrik Flodin/Göran Bergsten (S), Subaru Impreza, +1min 5,4sek
9. Bernt Kollevold/Thomas Myhre Hansen, Mitsubishi, +1.10,5
10. Christian August Selmer/Nils-Henrik Holmen, Ford Focus WRC,
Live resultater