Grøndal klar for NM-åpning

grondal_450.jpgAnders Grøndal og svenske Maria Andersson er klare for årets første NM runde i rally i sin Subaru Impreza WRC S10. Som kjent har Anders vært gjennom en operasjon og stiller langt fra optimalt forberedt. Men paret har kjørt note gjennomkjøring i dag og stiller til start i morgen tidlig. Målet er å klare en pallplass totalt og kapre viktige NM poeng.

Anders og Maria tok bronse i WRC klassen i fjor og ønsker å forbedre dette resultatet. I fjorårets Sigdalsrally tok de en annen plass bak Mads Østberg også han i Subaru Impreza WRC. Året før totalvant Anders Sigdalsrally foran Andreas Mikkelsen i Ford Focus WRC. Så Anders har gode resultater i Sigdalsrally hvor han førøvrig debuterte som 18 åring i 2003.

Løpet starter kl 9.00 lørdag morgen ved Nerstad skole. Første bil ut er to ganger junior verdensmester P.G. Andersson i Skoda Fabia WRC. Han kjørte proff i WRC hele 2008 sesongen for Suzuki og er Sveriges største rallytalent. Bak han kommer løpets favoritt regjerende Norgesmester Mads Østberg i den helt nye Subaru Impreza S 14 WRC som debuterer på Norsk snø og is. Anders og Maria starter som bil nummer tre i ett startfelt med nesten 120 deltagere.

Løpet er 261.13 km langt hvorav 94.10 km er fartsetapper som det er seks av. Første fartsetappe er Djupsjøen som går fra Eggedal og over til Norefjell. En avgjørende prøve blir fartsprøve tre som er hele 30 km lang. Den berømte Letmolia og Nysætra er slått sammen til en prøve. Dette er sannsynligvis Norges råeste og mest krevende fartsetappe. Det er for øvrig to servicer under løpet som er like ved start og mål området.