Grøndal klar for PWRC

grondal_engan_mountain_470.jpgI tolvte time meldte Bilbutikken World Rally Team (BWRT ) seg på i årets rally-VM, og dermed er Anders Grøndal og Veronica Engan klar for en ny sesong i PWRC med en Subaru Impreza WRX.

-Planen var å kjøre alle seks-VM rundene, men det er det ikke budsjett til på det nåværende tidspunkt. Vi håper å få til fem runder, sier Anders Grøndal. -Men da må vi ha inn mer spons. Alternativt kan teamet selge påmeldinger. Men dette vil redusere sjansene til en pallplass i VM. Vi jobber steinhardt videre med sponsing ,sier Anders Grøndal som ønsker å kjøre alle rundene.

For å få ned kostnader har teamet valgt å kjøpe inn en splitter ny 2011 modell Subaru Impreza WRX Sti gr N. I fjor leide teamet bil. Bilen skal driftes av Prodrive sammen med BWRT sine egne mekanikere. At Prodrive satser på Anders og BWRT understrekes ved at teamet får dyktige Richard Thompson som ingeniør. Teamet hadde han i Swedish Rally i fjor og han gjorde en fantastisk jobb.

– Det er takket våre trofaste samarbeidspartnere dette er mulig sier sponsorsjef Stein Grøndal i BWRT. Det er hovedsponsorene Subaru Norge AS og Valvoline som drar det tyngste lasset. I tillegg er alle de andre fra 2010 med videre. Men det er nødvendig å få til et par bra sponsorer i tillegg.

Subaru fabrikken satser igjen på rally og går inn med pengepremier i PWRC. Det blir utbetalinger til de tre beste Subaru i hvert VM løp og de tre beste Subaru-førerne totalt i VM.

-Når Subaru-fabrikken satser på PWRC var det naturlig for oss å støtte BWRT og Anders Grøndal i PWRC i 2011, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge AS. Videre har Subaru solide rallytradisjoner, ikke minst i Norge. BWRT er også en dyktig Subaru forhandler slik av vi har et business to business opplegg. Thrane minner også om at Subaru Norge AS har en stor premiepott i 2011 til de som kjører Subaru Cup biler i rally NM i Norge.

Så langt budsjettet rekker vil Anders også kjøre flest mulige NM- runder. Der vil teamet bruke den gode gamle WRC bilen, Impreza S 10. I hvert fall i begynnelsen av sesongen. Denne bilen fra 2004 går nå på overtid, så teamet håper den holder.

– Årsaken er at budsjettet legges på VM. I NM må vi ganske enkelt bruke det vi har av bil dekk osv , sier Anders,

Også i 2011 er Veronica Engan kartleser både i NM og VM. Hun var i fjor eneste kvinnelig kartleser i PWRC og tok NM bronse i NM. Hun er medlem av NAF Asker og Bærum Motorsport og har nå fått følge av Anders som har meldt seg inn i samme klubb.

Årets første løp er NM og Sigdalsrally lørdag den 15.januar. Der har teamet en seier fra i fjor å forsvare.