Grøndal klar for Rally Sweden

a_grondal_swe_10.jpgAnders Grøndal har testet den nye 2010 Subaru Impreza WRX Sti N 16 som han skal kjøre i Rally Sweden. Nå gleder både han og kartoleser Veronica Engan seg til start.

På søndag kjørte teamet en test i den nye bilen. Anders synes det var uvant etter over fire år i samme WRC- bil. Det var mye som skulle testes ut da Øhlins kom med helt nye dempere. Det ble testet ut mange ulike innstillinger og det ble gjort mange fremskritt.

-Jeg skulle gjerne hatt en testdag til, men vi får ta de siste innstilingene under shake down, sier Anders som har hatt en knallåpning på årets sesong med totalseier i begge de to første NM-rundene. Da i sin Subaru Impreza WRC.

Anders har tre starter i Rally Sweden, men det var bare i debuten i 2004 at det ble fullført løp. Det ble avkjøring i 2005. Begge disse løpene i gr N. I 2006 kom VM debuten i WRC. Den ferden endte på taket etter å ha satt en del gode etappetider. Så erfaringene fra Sverige er hittil ikke optimale. Det håper teamet å endre på i år.

Anders og Veronica kjører i PWRC. Det vil si at de er med og kjører om VM tittelen i gr N. Det er hittil planlagt fire løp. Sverige, Finland, Frankrike og Storbritannia. Teamet kommer derfor til å konsentrere seg mest om de konkurrentene som kjører i PWRC da det er viktig å komme til mål å ta VM poeng. Prodrive er også helt klare på at de vil ha bilen til mål.