Grøndal leder Numedalsrally

grondal_460.jpgAkkurat som under forrige NM-runde, så laver det med snø også under dagens Numedalsrally. Etter at de tre første fartsetappene er kjørt er det Anders Grøndal som leder, foran regjerende norgesmester Mads Østberg.

Det snør ikke like kraftig som under Rally Hadeland for en drøy måned siden, men det er vanskelige forhold også i Uvdal i dag. Da bilene la i vei fra Rødberg hotell i dag tidlig, hadde det allerede kommet 3-4 cm nysnø, og det har fortsatt å snø.

Etter at de tre første etappene er kjørt, er det Anders Grøndal fra NMK Drammen som leder med sin Subaru Impreza WRC. Han er 10,2 sekunder foran regjerende norgesmester Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum.

Det var svenske Per-Gunnar Andersson som åpnet best i sin Skoda Fabia WRC og vant første etappe. Men svensken kjørte ut og tapte seks minutter på andre etappe, den legendariske fjelletappen Smådøla. Den etappen ble vunnet av Grøndal, som dermed tok over ledelsen. Den tredje etappen vant Mads Østberg, men tok ikke inn mer enn 0,6 sekund på Grøndal.
-Vi hadde ikke den rette flyten på den tredje etappen, men på Smådøla gikk det kjempebra. Bilen er perfekt, men jeg skulle gjerne hatt motoren som Mads har i sin bil i min egen. Da hadde det vært helt optimalt, mener Grøndal, som kjørte nettopp den bilen Mads Østberg kjører i dag, under Rally Norway.

Mads Østberg er ikke like fornøyd, og han sliter mer enn alle andre med snøen som første fører på veien.

-Det er vanskelig, og jeg har ikke noen god følelse. Jeg føler at det er svært lite som stemmer, men mye har nok med snøen å gjøre, sier Mads Østberg.

Christian August Selmer fra KNA Oslo ligger på en 3. plass med sin Ford Focus WRC. Han er 47 sekunder bak Anders Grøndal.
Også i klasen for de mindre trimmede bilene, gruppe N med firehjulsdrift, er det uhyre tett i toppen etter de tre første etappene. Det er Eyvind Brynildsen fra KNA Indre Ytre Østfold som leder. Han vant også forrige runde med sin Mitsubishi Lancer. Han er imidlertid bare 0,3 sekund foran regjerende norgesmester i denne klassen, Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal. Årets NM-leder etter de to første rundene, Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum, ligger på 3. plass. Han er 7,5 sekunder bak Stenshorne. Bare 7,5 sekunder bak Mikkelsen ligger Bernt Kollevold.

Numedalsrally sin base ved Rødberg, og det er i år 20. gang løpet arrangeres. Løpet kjøres i Nore og Uvdal, både nede i dalen og på fjellet. Totalt skal det kjøres åtte fartsetapper i løpet som har målgang ved Rødberg Hotell klokken 16.15.

Topp 10 Numedalsrally etter 3 av 8 fartsetapper (uoffisiell)

1. Anders Grøndal/Maria Andersson, Subaru Impreza WRC, 22min 12,1sek
2. Mads Østberg/Ole Kr. Unnerud, Subaru Impreza WRC, +10,2sek
3. Christian A. Selmer/Nils-Henrik Holmen, Ford Focus WRC, +47,8
4. Eyvind Brynildsen/Denis Giraudet, Mitsubishi Lancer, + 1min 9,9sek
5. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi Lancer, 1.10,2
6. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Subaru Impreza, +1.17,7
7. Bernt Kollevold/Veronica Engan, Mitsubishi Lancer, +1.25,2
8. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza, +1.25,4
9. Anders Kjær/Trond Svendsen, Subaru Impreza, +1.51,6
10. Trond Lyseng/Anders Larsen, Subaru Impreza, +2.09,0

Live resultater