Grøndal og Engan i Wales

200869.jpgAnders Grøndal og Veronica Engan er klare for start i Wales Rally som er årets siste VM runde. De kjører en Subaru Impreza Sti for Prodrive i PWRC (gr.N).

Det hele innledes med en publikumsetappe i Cardiff i kveld. Men de skikkelige skogsprøvene starter på fredag morgen og det blir tøft alt fra starten av da fredagens første prøve er hele 32 km lang. Så går det i ett gjennom hele fredag, lørdag og søndag. Hele 20 fartsetapper skal gjennomføres. Disse er på 345 km til sammen. I tillegg kommer alle transportstrekninger. Serviceplassen er ved Cardiff Bay Millenium Centre.

Anders og Veronica stiller som vanlig med Prodrive sin Subaru Impreza WRX Sti gr N. De kjørte en test på mandag som gikk greit. De testet også ut noen nye støtdempere. Det var gjennomkjøring av fartsetappene hele tirsdag og onsdag. Anders rapporterer om tøffe veier. Enkelte steder går det veldig fort og på veien er det glatt søle. Så det blir et krevende løp for alle deltagerne.

Wales Rally er det fjerde VM rallyet Anders og Veronica kjører i klassen PWRC ( gr N ). Hittil har de hatt svært sterke resultater. De startet VM med en andreplass i Swedish Rally. Der vant de også flere fartsprøver. Men dette var også det eneste VM løpet Anders hadde kjørt tidligere. I Finland ble det nok en god plassering med en fjerdeplass. Dette imponerte mange da de aldri hadde kjørt løpet før. Det tredje løpet var på asfalt i Frankrike. Her lå teamet på en imponerende andreplass helt til de fikk en dobbel punktering på lørdagens siste fartsprøve. Det ble da en femteplass i stedet.

Hele verdenseliten i gr N kommer til start i Wales så det blir tøft å ta en pallplass. Gr N er også i Wales Rally den klassen med flest deltagere. Hele 26 biler er påmeldt i gr N mens det i råeste klassen WRC er 15 biler. Den relativt nye klassen S 2000 har 12 deltagere. I tillegg er det 10 deltagere i andre klasser. Wales rally blir et historisk løp da det er siste VM løp med dagen WRC biler. Neste år er det nye regler og andre biler.

For Anders og Veronica er det igjen viktig å fullføre å komme gjennom hele løpet for å lære det slik at de forhåpentligvis kan satse enda sterkere på VM i 2011. I 2010 har de kun hatt budsjett til 4 løp og det blir for lite. Men det har gitt mye trening og erfaring i VM løpene. Prodrive er så langt meget fornøyd og ønsker Anders og Veronica til sitt to bils team i 2011. Men alt er avhengig av om de får til et budsjett.