Grøndal på pallen

grondal_telenor.jpgDet ble nok en pallplass til Anders Grøndal da han deltok på Solberg Extreme Motorshow på lørdag.

Allerede på fredag startet det opp med kvalifiseringer til lørdagens kjøring. Det var mange som satt pris å at brødrene Solberg hadde invitert så mange fra ulike klasser til kjøring. Så også på fredag ble det vist mye underholdene kjøring og det var noen tusen tilskuere som nok garantert kommer tilbake. Mange som normalt ikke er på løp og kun ser WRC på tv ble nok forbauset over bredden i Norsk motorsportFor Anders startet det bra i teamets trofaste Subaru Impreza WRC S 10. Han vant sin duell, men det var raskeste tid som telte for å kvalifisere seg til lørdagens kjøring. Det gikk også greit da det ble tredje raskeste tid og det var tett i toppen da det bare ble kjørt i ca ett minutt. De to raskeste ble flyttet opp til noe arrangøren kalte gyldne liga. De andre i klassen som kvalifiserte seg skulle kjøre i WRC klassen på lørdag. Dermed var Anders raskest av disse foran gode førere som Andreas Mikkelsen og Patrik Sandell i Skoda WRC.

Det er noe som heter never change a winning team. Anders så en annen konkurrent kjøre på noen andre dekk og fikk for seg at disse kanskje var bedre og teamet hadde noe lignende brukt på lager. Så på lørdag valgte han disse dekkene. Det var ikke noe klokt valg. Bilen ble annerledes å kjøre og Anders hadde dårlig veigrep. Tidene ble en god del svakere enn på lørdag og det burde være motsatt.

Uansett vant Anders bronsefinalen og sikret seg nok en pallplass i Solberg Extreme Show noe han bør være fornøyd med selv om forventingene var større etter fredagen. Dette var det siste løpet i 2010 hvor Anders kan se tilbake på sin beste sesong noensinne.

Igjen ble Solberg Extreme Show en suksess. Fullt hus med 15.000 tilskuere og det skjedde noe hele tiden. Spektakulære innslag med snøscooter, motorsykler og dragracer i tillegg til mye rå bilkjøring gjør nok at Telenor Arena fylles opp neste år også.