Grøndal vant Bjerkesprinten

a_grondal_450.jpgAnders Grøndal vant Bjerkesprinten på lørdag med sin Subaru Impreza WRC.

Hele 110 biler stilte til start i Bjerkesprinten, årets siste rally i Norge. Dette er et sprintrally som på lørdag hadde to forskjellige fartsetapper. SS 1 startet utenfor Bjerke og gikk på veier og treningsbanen utenfor før det bar inn i tunnelen og inn på Bjerkebanen hvor det også ble kjørt på indre bane slik at det ble en god del svinger.

SS2 var lagt opp som en prøve på SS1 i Rally Norway som går i februar neste år. Her starter det to biler samtidig med en bil på hver side av banen slik det er på såkalte super spesial i rally VM.

Anders Grøndal måtte nok før start finne seg i å være favoritt, men med så korte prøver er det bare en liten feil som gjør at man kan rase nedover resultatlisten. Og selv på Bjerke kan det bli dramatikk. Det var tre biler som gikk på taket, men heldigvis kun med materielle skader.

På SS1 satte Grøndal dagens beste tid totalt i sin Subaru Impreza WRC. Nærmest fulgte Svein Frustøl i en Ford Focus WRC. Også på SS2 gjorde Anders alt rett og vant også den etappen i duell med Frustøl.

Dette ble også rekkefølgen totalt, mens Gruppe N-fører Anders Kjær tok en 3.plass i Subaru sin nye Cupbil.

Resultater Bjerkesprinten