Grøndal vant igjen

grondal_bakke02.jpgAnders Grøndal i Subaru Impreza WRC sikret seg sin femte seier av fem mulige i bakkeløps-NM på lørdag. Dermed tok han også NM-gull i klassen for firehjulsdrevne biler.

Lillehammer viste seg værmessig fra en dårlig side denne lørdagen og på morgenen var løpstraseen opp Lysgårdsbakken mer eller mindre dekket med snø. Ikke gunstig når det er et asfaltløp og deltagerne kjører på slicks. Dekk uten mønster. For Anders sin del er det kun 18″ hjul som kan monteres når bilen har asfaltbremser, så det var ingen back up og for eksempel kjøre på grushjul eller vinterdekk.Men arrangøren NMK Sør Gudbrandsdal var fornuftige og utsatte løpet. Følgelig ble treningsomgangen kansellert. Det skulle derfor kjøres rett på pre finale og deretter finale. Anders sin strategi var derfor helt klar. Kjøre sikkert opp og ta det pent i pre finalen og eventuelt klinke til i finalen om det var nødvendig. Anders var sulten på å vinne NM finalen da han hadde vunnet alle NM rundene så langt i årets mesterskap.

I det ufyselige være ble det mange rare tider i de forskjellige klassene og det var nok flere som tenkte på NM sammenlagt enn akkurat finaleløpet.

Anders kjørte opp bakken og fikk en helt grei tur. Da han kjører på rallyslicks får de uansett ikke nok varme i dekkene til å satse alt. Det skulle vise seg at tiden 1.06.78 skulle holde i massevis. Andremann ble noe overraskende Anders P Andersen i sin Mazda 323 med tiden 1.09.00 men Pål Try i sin Ford Focus WRC kjørte inn på skuffende 1.11.17. Pål var ikke fornøyd med oppsettet på sin Focus WRC på det kalde og glatte underlaget.
Da det igjen begynte å sludde og snø på toppen valgte arrangøren å droppe finaleomgangen. Anders synes det var synd da teamet gjorde en del med oppsettet og han hadde lyst til å sette en knalltid. Dessuten var det årests siste meter i rallybilen. Men Anders hadde full respekt for arrangørens avgjørelse.

Da var både seier i finalen og NM gullet sikret. Anders er den eneste i de 5 NM klassene som har vunnet samtlige løp. I klassen tok Pål Try sølvet og Anders P Andersen bronsemedaljen.

Øvrige NM vinnere. Klasse 1. Svein G.Nielsen, Peugeot Maxi. Klasse 2. Johny Sandmo, Opel Kadett GSi 16v. Klasse 3. Stian Haugan, Citroen Xsara. Klasse 4. Mikael Lundberg ( S ) VW Golf Kitcar.