Grøndal vant på Bjerke

anders_grondal_action_08.jpgAnders Grøndal og hans gjeste-kartleser Marius Berg tok totalseieren i lørdagens Bjerkesprinten som gikk på Bjerkebanen i sin Subaru Impreza WRC.

Det var en febersyk Anders som trosset teamledelsen og valgte å kjøre løpet. Første omgang gikk også dårlig. Uten fullt fokus og med en bil som understyrte kraftig slik at Anders måtte kjøre brutalt for å få ut bakenden på bilen. Dermed ble det ingen god tid selv om det holdt til andreplass totalt. Raskest i første omgang etter glimrende kjøring var Anders Kjær i sin gr N Subaru Impreza. Han var drøye 1.2 sekund foran Anders og over 3 sekunder raskere enn Bernt Kollevold i Mitsubishi EVO 9. Mellom disse hadde vi Lasse Boberg i en rallycross Mitsubishi EVO som snek seg foran Kollevold.

Det var en skuffet Anders Grøndal som tuslet rundt i depot etter første prøven, men han visste om flere feil og skulle kjøre for å vinne med en sterk 2. omgang. Anders Kjær overbeviste nok en gang og kjørte ned vinnertiden fra 1. omgang med over 1.5 sekund til 1.16.9. Da trodde nok ikke mange at Anders ville klare det. Men med en god siste omgang satte Anders dagens beste tid med 1.15.4. Men med den dårlige 1. omgangen ble seiersmarginen sammenlagt fattige to tiendeler. Følgelig ble det gr N seier til Anders Kjær og gledelig for oss – dobbelt Subaru!  Tredjeplassen totalt gikk til Lasse Boberg i rallycross Mitsubishi EVO. Deretter fulgte Bernt Kollevold Mitsubishi EVO 9 og Tom Heitmann i Subaru Impreza STi gr N.