Grøndal vant på Sørlandet

a_grondal_sorlandsprint12.jpg
Det ble ny suksess for Anders Grøndal og kartleser Trond Svendsen i rally Sørlandsprinten i teamets ustoppelige Subaru Impreza WRC S10 på lørdag. Anders tok med dette sin femte seier på rad og forsvarte samtidig fjorårsseieren i Sørlandsprinten.

I fjorårets løp var det en tett fight med den gode hjemmekjøreren Svein Frustøl, Ford Focus WRC som forøvrig tok 3. plass totalt i siste NM runde i rally. Og på hjemmebane er han en enda sterkere utfordrer. I tillegg hadde han i år med seg en annen favoritt Pål Try også han i Ford Focus WRC.

Hele 62 biler stilte til start. Dette er en sterk økning i forhold til i fjor. Det er nå en gledelig økning i antall deltagere i Norske rally. Det startet i Rally Sørland i mai og fortsatte i Aurskog-Høland rally, Vestfoldsprinten og nå Sørlandsprinten.

Det var 2 ss som skulle kjøres to ganger. Tilsammen 40 km med fart og bare 20 km transport. Det er ingen service og deltagerene må kjøre på ett sett hjul. Dette gjør løpet kompakt og rimelig. At det i tillegg går på noen av de beste rallyveiene på grus i Norge kjent fra Rally Sørland er prikken over i`n.

Været viste seg ikke fra sin beste side da det før start hadde regnet en god del slik at veiene var glatte og krevende. Også noe regn under løpet. Mange fikk nok et lite støkk da dyktige Søren Snartemo la sin BMW M3 på taket allerede en knapp km fra start og foran øynende til de fleste deltagerne. Og denne rutinerte føreren bor bare noen minutter unna fartestappen.

Men Anders viste alt på ss 1 at han er i knallform og slo Frustøl med hele 10 sekunder. Dette tempoet fortsatte på ss 2 og det ble tidlig klart at kun uhell kunne frata Anders en ny seier. Etter en kort pause var det klart for ss 2 og 3. Her fortsatte Anders i samme tempo og til slutt ble seiersmarginen 51.3 sekunder foran Svein Frustøl mens Pål Try fulgte på 3.plass 1.06.9 bak. Som ventet ble det 3 WRC biler på topp.

Sørlandsprinten er en slik type løp mange ønsker seg. Gjennomkjøring på morgenen som går raskt på grunn av kort transport og at 2 etapper kjøres 2 ganger. Så er det start og det hele er over tidlig på ettermiddagen.

Resultater
http://www.vola-racing.com/rallypro/Kristiansand/