Grøndal vant Rally Sokndal

544434_640×480.jpgDet meste klaffet for Anders Grøndal og Veronica Engan i Rally Sokndal. Med en Subaru Impreza WRX Sti Cup bil ble det seier for årets norgesmester i WRC-klassen.Rally Sokndal ble en viktig asfalttest for Anders og Veronica foran VM-runden Rally Frankrike, de de også skal kjøre i gruppe N på asfalt.

Anders og Veronica var spente før start, for det var tekniske problemer med bilen deres helt til sent på fredag kveld.
Allerede på ss 1 tok Anders og Veronica en klar ledelse og inn til første service hadde de full kontroll. Været i Sokndal var bra, men det kom hele dagen noen regnbyger. Teamet valgte å kjøre på rene rallyslicks. Men på ss 4 og 5 burde de nok valgt dekk som passer for litt regn da de før ss 4 fikk en kraftig regnbyge rett før de startet. Dette var også den eneste prøven de ikke vant.

Resten av løpet gikk som på skinner. De vant 5 av 6 fartsprøver og hadde til slutt hele 50 sekunder på løpets toer, hjemmeføreren Odd Roger Knutsen fra Egersund som igjen imponerte i Rally Sokndal i sin Subaru Impreza WRX Sti gr.N bil. Han slo tredjemann, asfalteksperten Rune Danneborg, som kjørte sin raske Ford Focus WRC bil. Han hadde rutinerte Henning Elvekrok i sidestolen. Samme mann som loset Anders inn til andreplass i fjorårets Rally Sokndal. Anders Grøndal kan nå i tillegg til årets to NM titler kalle seg Sokndalsmester i rally 2010.

KNA Sokndal Motorsport med støtte fra KNA Stavanger og løpsleder Martin Schanche jr i spissen gjennomførte et prikkfritt arrangement. Det var fasiliteter på serviceplass vi ikke en gang ser på NM-runder. Flere serveringssteder, storskjerm med resultatservice inne, web kamera med live fra prøvene, toaletter, salgsboder og sågar hoppeslott for de yngste. I tillegg er det noen av Norges tøffeste rallyveier og en natur som tar pusten fra de fleste.

Komplette resultater