Gr. N-seier til Grøndal

grondal2.jpgEndelig lykkes Anders Grøndal i å ta en seier i en VM runde i gr N i sin Subaru Impreza STi.

I 2010 kjørte også Anders bra og tok en imponerende 2.plass bak hjemmefavoritten Patrik Flodin og i fjor var han raskest av alle og kjørte også fra Flodin. Men ut på lørdag ettermiddagens prøver sa motoren stopp på en transportstrekke. Allerede da lovte teamet Anders en ny mulighet i år.

Anders tok ledelsen alt fra første ss i løpet og har vært ustoppelig i gr. N hele helgen. Ingen har noen gang truet seieren sportslig da ledelsen tidlig ble trygg, men med fjoråret i bakhodet turde ingen glede seg før siste ss 24 var vel gjennomført.

I dag har jeg vel kjørt som ei bestemor, sier Anders, men fullt fokus har vært på å komme i mål. Til slutt ble det hele 7.10 min ned til annenmann som gledelig er den norske Subaru føreren Jim Roger Haugom i sin Impreza STi. I starten av løpet var det de svenske Mitsubishi førerne Thelaus og Weng som var nærmest. Thelaus fikk problemer og måtte bryte og Weng hadde også store problemer midtveis i løpet men kom sterkere tilbake og kapret 3.plassen.

Ettter WRC var grN den klassen som hadde flest deltagere og det var bred internasjonal bredde i feltet, men Anders savnet en som kunne matche han på tidene. Det er veldig spesielt å ligge så lang foran og bare ha fokus på ikke å gjøre feil. Har du en hard fight blir det et annet fokus,

Men nå er jeg bare glad, sier en superlykkelig rallysjåfør. Det har vært så mye jobb foran dette løpet og jeg må berømme serviceteamet og alle som har stått på til langt på natt. Dette er en seier og revansje for hele laget avslutter Anders før han og kartleser Trond Svendsen setter kursen mot prisutdeling i Karlstad.