Granlund nærmer seg teten

petter_granlund.jpgPetter Granlund fra Lørenskog klatrer sakte, men sikkert oppover resultatlistene i Danish Touringcar Championship. Under helgens tre løp på Ring Djursland kjørte han inn til to 15. plasser og en 12. plass. Denne gangen var avstanden opp til de beste langt mindre enn under åpningsløpet for to uker siden.

– Jeg er fremdeles ikke i nærheten av der jeg vil være, men teamet jobber knallhardt og vi har hatt en jevn progresjon hele helgen. Etter å ha kvalifisert meg som nummer 20 så må jeg si meg fornøyd med en 12. plass i finalen. Fra å være to sekunder bak de beste rundetidene under åpningsløpet, var vi nå kun litt over sekundet bak på runden. Det er helt klart et fremskritt selv om det ikke flyttet meg så mange plasser oppover på resultatlisten, sa Granlund etter løpet.

Med kun to løpshelger under beltet er Granlunds innsats sterkere enn resultatene avslører. Med feilfri og jevn kjøring har Granlund kommet til mål i samtlige løp og klatret jevnt oppover i feltet. Et felt som i helgen var tettere enn noensinne. Under kvalifiseringen skilte det kun 1,6 sekunder fra tidligere europamester i rally, Henrik Lundgaard i pole position til eks. Champ Car-fører Ronnie Bremer på 23. plass. Til sammenligning skilte det 2.4 sekunder mellom de 14 bilene som fullførte kvalifiseringen under STCC på Mantorp denne helgen.

– DTC er mye tøffere enn folk flest kanskje vet. I Norge er vi vant til å høre om STCC, derfor har det mesterskapet en høy status for oss. Men jeg tror mange hadde blitt overrasket om de hadde sett hvor tett det er i et DTC-løp. Jeg har fått stor respekt for dette mesterskapet etter å ha opplevd det på kroppen. Nivået er utrolig høyt både på biler og førere. Dessverre mangler vi fremdeles en del fart i vår bil, samt at jeg nok må hente frem noen tiendeler til på føreren før vi kan kjempe med de beste, forteller Granlund.

Før det neste løpet som går på Jyllandsringen 8. juni skal teamet teste på Padborg Park. For anledningen tar de også med vinneren av helgens andre løp, Jens Edman.

– Vi spurte Jens om han ville være med å teste bilen for oss, noe han sa ja til. Han har langt mer erfaring enn meg med denne type bil, og vil bli en fin målestokk for oss. På en måte er det jo litt skummelt å la en såpass god fører prøve min bil. Skulle han mot formodning kjøre like fort med den som med sin egen Peugeot så kan jeg jo bare legge opp. Men den sjansen får jeg bare ta, smiler Granlund, som håper at testen vil gi en pekepinn på hva teamet må jobbe videre med.

Petter ligger på en beskjeden 20. plass totalt i mesterskapet etter 6 kjørte løp, men i DTC Cuppen som er mesterskapet for privatførerene ligger han på en sterk 6. plass av de 18 førerene som har tatt poeng.

Helgens tre løp ble vunnet av hendholdsvis Henrik Lundgaard (Chevrolet Lacetti), Jens Edman (Peugeot 407) og Michael Outzen (Chevrolet Lacetti).

Poengstilling DTC Cuppen 2008

1. Kristian Poulsen 84
2. Jens Edman 81
2. Robert Schlünssen 81
4. Kasper Jensen 78
5. Gunnar Kristensen 54
6. Petter Granlund 50