Grei debut for Petter Granlund

petter_granlund_500.jpgEtter å ha startet fra 20. startspor i det første heatet ble det til en slutt en 14. plass i finalen for Petter Granlund i helgens første runde i Danish Touringcar Championship. En uvant posisjon for fjorårets suverene vinner av Renault Clio Cup. Selv er han brukbart fornøyd med helgens innsats.

– Utifra forutsetningene var nok dette omtrent som forventet. Jeg hadde håpet på litt bedre tider med de nye forstillingsdelene, men vi har ikke fått testet nok til å kunne utnytte de nye justeringsmulighetene. Jeg skulle gjerne vært litt høyere opp på resultatlisten, men må nok innse at det er en del jobbing som må til for å komme dit, forteller Granlund.

I motsetning til de andre Peugeot-teamene fikk ikke Autoforum Racing Team Silkeborg de nye delene før denne uken, og hadde derfor ikke anledning til å sette opp bilen riktig før helgens åpningsløp på Jyllandsringen. Løsningen ble å innhente informasjon om oppsett fra Jens Edman og Robert Schlünssen som også kjører Peugeot 407 i DTC.

– Teamet skal ha ros for at de skrudde til langt på natt for å endre oppsettet radikalt på min bil. Endringene gjorde ikke så mye utslag på tidene, men det virker allikevel som vi kom noe nærmere konkurrentene utover dagen. Blant annet merket jeg hvordan dekkslitasjen ble mindre for hver endring teamet gjorde mellom heatene, sa Granlund etter finalen.

Til tross for at tidene ikke var på topp kjørte Granlund seg opp flere plasser i løpene. Mye takket være taktisk og tøff kjøring i starten av heatene.

– Det var en del køkjøring i starten som ga meg muligheten til å utnytte min erfaring fra merkescuper der det ofte er veldig tett racing. Dessverre falt jeg litt bakover igjen utover i løpet. Jeg føler nok at jeg hører hjemme litt høyere opp i feltet, men akkurat nå er ikke bilen rask nok, avslutter Granlund.

Allerede kommende helg skal teamet teste på Ring Djursland for å være forberedt til løpet som går på der om to uker.