Pressemelding: Grei sesongfinale for Marcus Påverud

Sesongfinalen i GT World Challenge Europe på Circuit de Catalunya i Barcelona endte med en 25.plass totalt av 48 startede biler for Marcus Påverud og hans teamkamerater Baptiste Moulin fra Belgia og Andrea Cola fra Italia i deres Lamborghini Huracan GT3. I klassen Silver Cup endte trioen på en 11.plass.

-Ikke helt som jeg hadde håpet på, men et helt greit resultat ut fra forutsetningene med utgangpunkt i startposisjon nesten bakerst i feltet. Da jeg overtok bilen for å kjøre den siste timen lå vi på 33.plass, men jeg klarte å kjøre oss opp noen plasser og er sånn sett fornøyd med egen innsats, sier Marcus Påverud.

Marcus har denne sesongen kjørt for det italienske VSR-teamet, som eies og drives av den tidligere Formel 1-føreren Vincenzo Sospiri. Teamet har stilt med to identiske Lamborghini GT3-biler, som begge har fulført alle løp i GT-mesterskapet. Det beste enkeltresultatet kom i 24-timers løpet på Spa Francorchamps, der Marcus og hans teamkamerater kom inn på 21.plass av mer enn 60 startende biler.

-Det har vært et lærerikt år og teamet har vært veldig fornøyd med det jeg har prestert. Jeg klarte å være raskeste fører innad i teamet også i Barcelona, og det regner jeg med at også Lamborghini legger merke til. Jeg håper at jeg kan få enda mere kjøring neste år, for det blir litt for lange pauser mellom hver gang jeg sitter i bilen. Det er også et ønske at VSR-teamet skal «toppe laget» med de tre raskeste førerne sammen i en av de to bilene. Det ville gi oss bedre muligheter for gode resultater både totalt og i Silver Cup , sier Marcus Påverud

Marcus Påverud har kontrakt med VSR-teamet om å kjøre i GT World Challenge også i 2023 og han er med i Lamborghini-fabrikkens satsing på unge førertalenter. Målet er en profesjonell karriere som racerfører på høt internasjonalt nivå.