Greta Molanders Fond til Oscar Solberg

greta-molander_oscar-solberg
Oscar Solberg (19) fra Spydeberg og KNA Indre Ytre Østfold er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

 

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Oscar Solberg, som i år tok sølv i klassen for firehjulsdrevne biler i rally-NM er den 31. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.

 

Oscar er sønn av ikke ukjente Henning Solberg og nevø av den tredoble verdensmesteren Petter Solberg, er ikke mer enn 19 år. Han har på kort tid etablerte seg i norgeseliten i rally, og i år har han også hatt et internasjonalt program. Han fører Solberg-familiens rallytradisjoner videre. Pappa Henning fikk Greta Molanders fond i 1997, mens onkel Petter fikk det året etter.

 

Oscar Solberg startet sin bilsportskarriere i crosskart, der han kjørte inn til flere sterke resultater. Han har også hatt innhopp i internasjonal rallycross, men det var nok lenge klart at det var rallyfører han ville bli. Derfor var han tidlig ute med å delta i ungdomsklassen (16-18 år) i rally med en Ford Fiesta.

 

I år har Oscar Solberg virkelig imponert med en firehjulsdreven Subaru Impreza. Han kjørte inn til NM-sølv sammen med kartleser Øyvind Beckstrøm, bak Norgesmesteren Anders Grøndal. I tillegg har Oscar kjørt internasjonalt i DMACK Fiesta Trophy, en supportklasse til WRC-klassen i VM. Der endte Oscar på en 8. plass.

Som nevnt er Oscar Solberg den 31. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.

De øvrige er:

Ole V. Såtvedt
Torfinn Heller
Birger Gundersen
Odd Liengen
Runar Pedersen
Trond Lyseng
Tommy Jahnsrud
Geir Nymoen
Trond Sveinsvoll
Knut Høistad

Henning Solberg
Petter Solberg
Bruno Arntsen
Rune André Dalsjø
Martin Stenshorne
Per Steinar Dybdal
Tord Linnerud

Markus Foss
Thomas Schie
Christian August Selmer
Sveinung Bieltvedt
Eyvind Brynildsen
Trond G. Svenkerud
Andreas Mikkelsen
Petter Kristiansen
Steve Røkland
Frank Tore Larsen
Anders Kjær
Sindre Furuseth
Ole Chr. Veiby