Greta Molanders Fond til Anders Kjær

Anders Kjaer 600
Rallyføreren Anders Kjær (28) fra NMK Larvik, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

 

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Anders Kjær er den 28. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.

 

Larvik-gutten Anders Kjær kommer fra en familie med lange bilsporttradisjoner. Han var da heller ikke gammel da han startet sin bilsportkarriere i gokart. I en alder av 19 år debuterte han i rally med en Honda Civic, og siden den gang har han kjørt en rekke forskjellige biler og klasser. Han har også deltatt i EM i rallycross.

 

Det har vært både oppturer og nedturer i karrieren. En skikkelig opptur var det for Anders da han tok sin første NM-tittel noensinne i år. Han vant NM-klassen for tohjulsdrevne biler med sin Renault Twingo R2 sammen med kartleser Veronica Engan. Men duoen hadde også en skikkelig nedtur i år da de opplevde en voldsom krasj i Litauen. En forlengs salto endte med totalvraket bil. Begge ble rimelig mørbanket, men kom ellers uskadde fra hendelsen. Bilen var det verre med, men en svært omfattende pengeinnsamling i rallymiljøet gjorde at de kunne stille i NM-avslutningen og sikre tittelen.

 

Som nevnt er Anders Kjær den 28. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.

 

 

De øvrige er:

Ole V. Såtvedt

Torfinn Heller

Birger Gundersen

Odd Liengen

Runar Pedersen

Trond Lyseng

Tommy Jahnsrud

Geir Nymoen

Trond Sveinsvoll

Knut Høistad

Henning Solberg

Petter Solberg

Bruno Arntsen

Rune André Dalsjø

Martin Stenshorne

Per Steinar Dybdal

Tord Linnerud

Markus Foss

Thomas Schie

Christian August Selmer

Sveinung Bieltvedt

Eyvind Brynildsen

Trond G. Svenkerud

Andreas Mikkelsen

Petter Kristiansen

Steve Røkland

Frank Tore Larsen