Greta Molanders Fond til Andreas Mikkelsen

mikkelsen_460.jpgGreta Molanders Fond til Andreas Mikkelsen Rallyføreren Andreas Mikkelsen (20) fra Oslo og NAF Motorsport Asker & Bærum, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Så langt har 24 rallyførere fått midler fra fondet.

Andreas Mikkelsen startet sin motorsportskarriere med motocross, og før det var han også en svært lovende alpinist. Få dager etter at Mikkelsen fylte 17 år besto han førerprøven i England, og med engelsk lisens startet han sin rallykarriere.
I Swedish Rally 2008 kjørte Mikkelsen på en femteplass, og ble dermed den yngste rallyfører som har tatt poeng i et WRC-løp. I fjor tok Andreas Mikkelsen også NM-sølv.

På grunn av vanskeligere økonomiske tider måtte Andreas Mikkelsen ta et steg ned foran årets sesong, men har imponert stort med blant annet NM-tittel i rally gruppe N og suveren seier i Subaru Cup. I tillegg vant han South Swedish Rally i år, og for bare en uke siden kjørte han inn til seier i det spanske Rally Costa Brava i en Skoda Fabia S2000.
-Andreas Mikkelsen er uten tvil en av verdens mest spennende unge rallyførere. Han har vist solide egenskaper både forskjellige klasser, forskjellige biler og under forskjellige forhold både på grus, snø og asfalt. Han har egenskaper som gjør ham nærmest til en komplett rallyfører allerede, og han satser hardt, målrettet og seriøst. Det skal bli spennende å følge hans videre utvikling, sier Bilsportforbundets president Roar Forgaard. Han stod for overrekkelsen under NBFs premiegalla lørdag kveld.

Som nevnt er Andreas Mikkelsen den 24. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.

De øvrige er:
Ole V. Såtvedt            Trond Sveinsvoll          Tord Linnerud
Torfinn Heller               Knut Høistad            Markus Foss
Birger Gundersen        Henning Solberg        Thomas Schie
Odd Liengen                 Petter Solberg             Christian August Selmer
Runar Pedersen           Bruno Arntsen           Sveinung Bieltvedt
Trond Lyseng              Rune André Dalsjø      Eyvind Brynildsen
Tommy Jahnsrud         Martin Stenshorne   Trond G. Svenkerud
Geir Nymoen               Per Steinar Dybdal