Greta Molanders Fond til Lars Martin Stensbøl

Lars Martin Stensbøl (22) fra Roverud og KNA Kongsvinger er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

 

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Lars Martin Stensbøl, som er norgesmester av året, er den 33. rallyføreren i rekken som får midler fra fondet.

 

Lars Martin Stensbøl har fire sesonger bak seg som rallyfører. Hele tiden har han hatt lillebror Mads Ola Stensbøl som kartleser. De har kjørt forskjellige biler, og i 2016 slo de gjennom for fullt med å vinne norgescup for C-førere med en Ford Fiesta. De fortsatte sin gode utvikling, og i 2017 ble det NM-bronse i klassen for internasjonale tohjulsdrevne biler.  I år ble de norgesmestre i samme klasse. De startet sesongen i en Renault Twingo R2, som de tok NM-bronse med i fjor. Midtveis i sesongen byttet de til en Peugeot 208 R2, og det holdt til NM-tittel i en uhyre dramatisk Avslutning under Rally Hedemarken i september.

I løpet av sesongen forsøkte brødreduoen seg også internasjonalt, i det tyske Lausitz- Rally. Der fikk de tekniske problemer, men berget allikevel en fjerdeplass i klassen. Fra neste år kan det bli flere internasjonale løp for brødrene Stensbøl.

 

Greta Molanders Fond er gjennom årene tildelt følgende rallyførere:

 

Ole V. Såtvedt
Torfinn Heller
Birger Gundersen

Odd Liengen
Runar Pedersen
Trond Lyseng
Tommy Jahnsrud

Geir Nymoen
Trond Sveinsvoll
Knut Høistad
Henning Solberg
Petter Solberg
Bruno Arntsen
Rune André Dalsjø

Martin Stenshorne
Per Steinar Dybdal
Tord Linnerud

Markus Foss
Thomas Schie
Christian August Selmer

Sveinung Bieltvedt
Eyvind Brynildsen
Trond G. Svenkerud
Andreas Mikkelsen
Petter Kristiansen

Steve Røkland
Frank Tore Larsen
Anders Kjær
Sindre Furuseth
Ole Chr. Veiby

Oscar Solberg
Håkon Sveen Frøslid
Lars Martin Stensbøl